Vijf Filmtips voor de maand Mei

In mei zullen niet alleen verschillende blockbusters in première gaan, maar wordt in deze maand traditiegetrouw ook het prestigieuze filmfestival van Cannes gehouden. Hoewel de meeste van de films die in aanmerking komen voor een Gouden Palm pas later in het jaar in de bioscopen zullen verschijnen, geldt dat niet voor openingsfilm Moonrise Kingdom met Bruce Willis en Edward Norton. Naast deze film zal in deze special onder andere aandacht worden besteed aan de nieuwe film van Sacha Baron Cohen en zal de mogelijke sciencefictionfilm van het jaar onder de loep worden genomen.

Naast de bekende actiefilms met Nicolas Cage (Seeking Justice) en Jason Statham (Safe) valt vooral het aantal komediefilms op dat deze maand te zien zal zijn in de bioscopen. Naast de nieuwe film van Sacha Baron Cohen, zullen films als Salmon Fishing in the Yemen met Ewan McGregor, What to Expect When You’re Expecting met Cameron Diaz en Our Idiot Brother met Paul Rudd ongetwijfeld door veel mensen bekeken worden.

Maar de echte publiekstrekkers zijn Dark Shadows van Tim Burton met zijn vaste acteur Johnny Depp en het langverwachte Men in Black III waarin Will Smith en Tommy Lee Jones terugkeren als Agent J en Agent K. Die laatste film zal duidelijk niet de meest verrassende film van het jaar worden, maar Will Smith zorgt vast en zeker voor een aantal leuke momenten. Op basis van de trailer lijkt Dark Shadows de grootste tegenvaller te worden. De trailer zit vol clichématige grapjes en ook het verhaal klinkt allerminst interessant.

Naast de geselecteerde films die uitgebreid besproken worden in deze special, zijn er een tweetal documentaires die ook wat meer aandacht verdienen. Zo is er Marley van Kevin MacDonald, over het leven van de invloedrijke Bob Marley en ook de documentaire Jiro Dreams of Sushi over de meesterchef Jiro Ono klinkt bijzonder interessant. In deze documentaire is te zien hoe de perfectionistische Jiro Ono al 75 jaar bezeten is van de drang om ooit de perfecte sushi te maken.

Posters