7: Meest gewilde gameverfilmingen

Het fenomeen bestaat al langere tijd, videogames die worden omgetoverd tot speelfilms. Zeven redacteuren van FOK!games laten hun gedachten gaan over gameverfilmingen en vertellen op welke film zij (nog steeds) zitten te wachten en hoe zij deze zien.

Game: World of Warcraft
Genre: MMORPG
Redacteur: wc-eend

Al zo'n twee jaar wordt er gesproken over een World of Warcraft-film en nog steeds is er niets duidelijk. Als fan van het fantasy-genre in films kan ik niet wachten tot er een Warcraft-film uitkomt. Zou het niet tof zijn om bekende omgevingen uit het spel terug te zien op het witte doek in een film met echte acteurs.

Van mij mag Peter Jackson aan de slag met deze film. Hij heeft met Lord of the Rings bewezen een dijk van een film neer te kunnen zetten waar veel verschillende wezens in voorkomen in prachtige omgevingen. Met de rijkelijke historie aan Warcraft-lore kunnen scriptschrijvers aan de slag met deze gigantische game. Of de film er ooit gaat komen is de vraag, maar als die er komt, day one!

Game: Maniac Mansion: Day of the Tentacle
Genre: Avontuur
Redacteur: DragonFodder

Waarom dit nog nooit verfilmd is, maar Battleship (Zeeslag) wel, is me een compleet raadsel. Day of the Tentacle heeft alles wat een goed verhaal moet hebben: tijdreizen, mutanten, de zucht naar wereldheerschappij, goede personages en humor, veel humor. Denk je eens in wat een Christopher Nolan hiermee zou kunnen? Oh, wacht, de humor. Denk je eens in wat een Michael Bay hiermee zou kunnen? Oh, wacht, goede personages. En humor. Hmm, Joss Whedon, de nerdgod dan? Die heeft na de Avengers-film wel tijd, toch? De hoofdrol is ook al vergeven: als je een paars tentakel in je film wil, bel je natuurlijk Ron Jeremy. Awesome.

Game: Kameo
Genre: Actie-avontuur
Redacteur: Notorious_Roy

Toen Kameo aangekondigd werd voor GameCube was het al een game met een geweldige sprookjesachtige setting en dankzij de switch naar Xbox 360 is die alleen maar mooier geworden. Het moment dat je in een grasveld rond het kasteel loopt en er overal zonlicht schijnt is magisch en nog steeds één van mijn favoriete momenten van deze generatie.

Kameo is daarnaast, met de juiste actrice, ook zeker een prima personage om te verfilmen. Het verhaal is redelijk spannend en op gelijke hoogte met het gros van andere Hollywood-films. Al met al een goeie mix voor een 3D-actiesprookje!

Ik vraag me alleen af hoe de transformatie-scènes gefilmd gaan worden aangezien Kameo steeds IN de monsters zweeft. Maar de huidige technieken moeten daar vast wel een oplossing voor hebben.

Game: Leisure Suit Larry
Genre: Avontuur
Redacteur: StefanW

In een tijd waar zowel de game- als de filmindustrie lijkt te zijn geobsedeerd door actie, mag er wat mij betreft wel weer een ouderwetse feelgood-movie komen. Als ik hierbij op zoek ga naar een geschikte game kom ik al heel gauw uit op Leisure Suit Larry. Alleen al Larry's introductie verdient een film:  "Hi, my name is Larry; Larry Laffer."

Met een game als Leisure Suit Larry kun je als regisseur ook nog eens alle kanten op. Je kunt er een romantische komedie van maken of een avonturenfilm. Zelfs een licht erotische film behoort tot de mogelijkheden. Larry's zoektocht naar een vrouw leent zich voor meerdere types film.

En wie moet er dan de rol van Larry Laffer op zich gaan nemen? Dat kan er natuurlijk maar één zijn. Als het aan mij ligt moet deze rol vertolkt worden door Ed O'Neill, beter bekend als Al Bundy. Kom maar op Hollywood, ik ben er klaar voor.

Game: Crash Bandicoot
Genre: Actie
Redacteur: ROFLOL

Tegenwoordig heb je oneindig veel animatiefilms met dieren of wezens in de hoofdrol. Een dikke panda, een bolle oger, pratende auto's, een rat als kok of een kameleon als cowboy. Waarom kan een kleine buidelrat die verandert in een lopend beest dan niet? Crash Bandicoot was destijds samen met Spyro een groot icoon qua platformgames voor de PlayStation. Crash is een lopende buidelrat die het opneemt tegen zijn grootste vijand, de gestoorde Neo Cortez. De games kende een heerlijke soundtrack, vermakelijke gameplay en een goed verhaal. Daarbij is Crash zelf ook een geweldige personage en met een beetje fantasie zal hij iedereen aan het lachen kunnen krijgen in een animatiefilm.

Ik zie het al voor me, actie waarbij Crash moet vluchten voor een grote, ronde rollende steen en een verhaal waarbij Crash zijn zus Coco Bandicoot moet redden uit de handen van Neo Cortez. Een tof avontuur in een kleurrijke setting, onderweg komt hij gevaarlijke wezens tegen en maakt hij vrienden met onder andere Tiny Tiger. Tegen het einde van de film vind Crash uiteindelijk een Aku Aku-masker en gebruikt dat om Neo Cortez te verslaan. Misschien cliché, maar dat zijn de meeste animatiefilms toch tegenwoordig. Dus, hup Pixar of Nickelodeon Movies. En zo niet, geef dan de licentie terug aan Naughty Dog en kom met een nieuwe game.

Game: Chrono Trigger
Genre: RPG
Redacteur: D-vide

Het vertalen van RPG's naar films is een lastig proces, maar het is niet onmogelijk. Films als Advent Children en series als Final Fantasy Unlimited hebben al bewezen dat een RPG-verhaal prima zonder random encounters kan staan. Ideaal voor een RPG-verfilming zou misschien wel een van de beste RPG's op de SNES kunnen zijn; Chrono trigger. De game die ontwikkeld werd door het monsterteam dat nu een eigen studio genaamd "Mistwalker" is begonnen.

Stel je voor: een animatiefilm met de nieuwste technieken van Akira Toriyama, bedenker van de Dragonball-serie, waar een serieus plot onder ligt. Films als Back to the future hebben van tijdreizen een comedy-onderwerp gemaakt, maar het reizen naar verschillende tijdsperiodes met een universele dreiging, dat brengt tijdreizen echt de woonkamer in. Met Chrono Triggers flamboyante cast zou het een instant hit kunnen zijn voor animé-fans. Mistwalker; koop die Chrono-rechten nou gewoon op. 

 

Game: Mario Kart
Genre: Race
Redacteur: Kn0x

De wereld van Mario is al vele malen gebruikt in films of series. Maar altijd is het leven van de dikkige loodgieter middelpunt geweest. Daar moet verandering inkomen met Mario Kart: The Movie. Een film waarin we meer zien van de strijd achter de schermen. Waarom zou je in hemelsnaam de man uitnodigen die constant je geliefde ontvoert? En hoe zit het met de strijd tussen Luigi en Waluigi? Zal de trouwe Yoshi zijn meester verraden en een blauw schild op hem afsturen?

De center of focus zal dit keer niet Mario zijn maar zijn grote broer Luigi. We zien hoe hij strijdt met zijn alcoholverslaving. Luigi heeft nooit kunnen leven met het succes dat Mario heet. Hij heeft geprobeerd om nog eigen films en series uit te brengen maar geen van deze waren echt een succes. Maar er is één plek waar hij Mario wel de baas kan zijn: de racebaan. We zien een opbloeiende Luigi die steeds meer aandacht krijgt en een Peach die meer liefde koestert voor de man in de groene overall dan iedereen denkt. 

Mis hem niet: Mario Kart: The Movie.