FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 3

Net als de twee voorgaande seizoenen gaan reviewers MrManiak en Beaudelaire op zoek naar De Mol in het AVRO-programma Wie is de Mol?. Zij proberen samen én tegen elkaar de identiteit van De Mol te onthullen. Net als vorig jaar wordt het iets breder aangepakt: ook andere crew van FOK! proberen De Mol te onthullen. Wie zal dit jaar het aan het juiste eind hebben en belangrijker: Wie is de Mol?

Vorige specials:

FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Inleiding
FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 1 
FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 2 


Beaudelaire

Wat gaat het seizoen eigenlijk weer snel. Er zitten nu alweer drie afleveringen op en inmiddels hebben Marion, Dio en Maarten het veld moeten ruimen. De derde aflevering begon goed met twee interessant eopdrachten. Het nut van de derde opdracht, de rondleiding, is mij nog niet duidelijk, maar WIDM kennende zal er vast nog iets komen. Niets is wat het lijkt.

De eerste opdracht begon meteen goed en was interessant doch simpel. Drie mensen moesten in een riverjetboot zitten en drie mensen stonden langs de kant met borden in hun handen. Op die borden stond een categorie met een letter, waarna de kandidaten in de boot zoveel mogelijk personen, plaatsen of dingen moesten zoeken á la Pim-Pam-Pet. Hadewych en Marit moesten vervolgens raden wat er geschreven is door de bootkandidaten.

De twee grootste dingen die opvielen is dat William achter een rots schijnt te verschuilen. Hij had nog ruim tien meter naar voren gekund, waardoor de kandidaten in de boot hem beter hadden gezien. Daarnaast was Frits (wederom) erg verdacht door de categorie 'sporters' op een erg cryptische manier op te schrijven.

In opdracht twee kwam een veelgebruikt principe terug uit eerdere seizoenen: een dilemma. De kandidaten mochten kiezen tussen een envelop en een joker. Als ze kozen voor een envelop dat werd het jokeraanbod vermeerderd met één joker. Wellicht is deze keuze heel abrupt, maar je zou kunnen zeggen dat de Mol geen envelop pakt, omdat daar 1000 euro in zit. Met deze aanname zijn Marit, William en Tim. William kreeg weliswaar een vraag voor de volgende test, maar als je de Mol bent, dan heb je daar niets aan. Een Mol zou niet zo snel 1000 euro in de pot brengen. Tenzij het is om goodwill te kweken. De tijd zal het leren, maar voor nu zet ik Marit, William en Tim even op de achtergrond.

Opdracht drie viel enorm uit de toon bij de rest van de aflevering. Maarten en Marit stonden op een toren, terwijl de rest een rondleiding kreeg van Mamaloe. De opdracht voor Maarten en Marit was om een telefoonnummer bij elkaar te puzzelen en de groep te zeggen dat ze niet naar binnen mochten gaan. De rondleiding sloeg helemaal nergens op, tenminste dat denken we. Persoonlijk denk ik dat er nog iets van een staartje gaat komen, want zo makkelijk zal de opdracht niet geweest zijn.

Volgende week wordt het pas echt spannend. In de vooruitblik zagen we al dat Frits er niet geliefder op werd bij de groep. Wat zal dat betekenen? De sfeer in de groep was ook een beetje te goed en het is goed om te zien dat er wat spanningen beginnen te ontstaan. Frits blijft hoe dan ook mijn Mol.