Interview: Handsome Poets

Net zoals vorig jaar was FOK! ook deze keer bij Lowlands. De review van het evenement is al samen met een reeks foto's online, maar we hebben ook andere werkzaamheden uitgevoerd in Biddinghuizen. In totaal zijn er elf interviews gehouden door twee aanwezige redacteuren, waarvan dit er een is. Dames en heren: Handsome Poets.

Handsome Poets

Allereerst, welkom op Lowlands. Hoe is jullie verblijf hier tot nu toe?

Ontzettend zonnig en goed verzorgd. Het is nu kwart voor een en we moeten nog tot 9 uur interviews geven, dus we hebben nog lang geen vrij.

Voordat jullie überhaupt hier konden zijn, was er nog een lange weg te gaan. Hoe verliep deze?

Met heel veel optredens. In de week voordat we hier vandaag waren hebben we zelfs vijf optredens gedaan. En elk nieuw optreden lijkt ook weer een nieuw hoogtepunt. De eerste keer in Paradiso, allemaal kleine zalen en nu dan Lowlands! We kijken al de hele tijd uit naar dít concert, om hier te mogen spelen.

In de lente van dit jaar verscheen jullie self-titled album. Hoe waren de reacties op deze plaat?

Wel goed. De verwachtingen waren natuurlijk al behoorlijk hoog maar we denken dat we het goed gedaan hebben. We zijn erg blij met de respons die we hebben gehad. Niet verwacht, wel gehoopt, om het maar zo te zeggen.

Hoe hebben jullie het album gemaakt?

Leuk verhaal, dat is gebeurd door middel van tuinsessies. In de zomer hebben we ergens in een achtertuin zitten schrijven, beetje met hetzelfde weer zoals nu. 'Dance (The War Is Over)' is ook in die tuin gemaakt. Ons streven was om elke drie weken een single te schrijven en ook op te nemen. Cool toch?

Zo te horen hebben jullie dus erg weinig last gehad van productieproblemen.

Het werkte gewoon relaxed. Alles is opgenomen in een boerderijschuur en ieder nummer klonk ook gewoon goed. Eigenlijk hadden we alle nummers die we schreven ook opgenomen en op het album gezet, op eentje na. Geen idee meer wat de titel was daarvan, maar dat is niet zo interessant.

Jullie succes heeft een enorme boost gehad met onder andere de 3FM Serious Talent-titel en -award, de hit 'Dance (The War Is Over) en mooie openingsacts bij grote namen. Hoe hebben jullie dit allemaal ervaren?

Het was het ene hoogtepunt na het andere hoogtepunt. Je zit in een flow en je wil er eigenlijk ook helemaal niet meer uit. Nu dan Lowlands, wat toch wel ons grootste hoogtepunt is!

Denken jullie achtervolgd te worden met 'Dance (The War Is Over)'?

We hopen het. Nu spelen we het nummer als laatste of als een van de laatste nummers van onze act. Uiteindelijke willen we zoveel schrijven dat we 'Dance' als opening kunnen spelen. Maar het nummer zelf ligt ook volledig in ons straatje. Na honderd keer spelen blijft het nog steeds even vet. Elke keer gaat het publiek weer los als je de eerste tonen speelt. Geweldig.

Zijn er al plannen voor album nummer twee?

We zijn alweer begonnen. Om je een speciale scoop te geven: het lijkt ons hartstikke leuk om het album op dezelfde datum te releasen als onze eerste er was.

Allerlaatste vraag: Willen jullie nog iets kwijt aan jullie fans?

We gaan snel verder met het maken van nieuw materiaal en we ontwikkelen ons elke keer bij een live optreden. Met andere woorden: blijf komen, dan komen er ook weer nieuwe nummers.