Nintendo 3DS event

Op 19 januari jongstleden was het zover, Nintendo hield in Vijfhuizen een persconferentie over hun nieuwste handheld, de Nintendo 3DS. Bij deze internationale persconferentie zouden ze alle informatie over het apparaat vrijgeven en was er daarna ruimte voor een hands-on met deze gadget en zijn games. Wij waren er ook bij en bekeken of Nintendo weer een revolutie in de gameswereld in handen heeft.

3ds

Van heinde en verre kwamen binnen- en buitenlandse pers luisteren naar de persconferentie van Nintendo. De persconferentie was ook online via een livestream te volgen voor iedereen in de wereld. De persconferentie was te langdradig en het liep nooit echt lekker aangezien de sprekers overal vandaan kwamen. Of we hoorden een Fransman met een vreselijk accent, of een Japanner waarvan eerst alles moest worden vertaald.

Maar waar het om ging was natuurlijk de gegeven informatie: we wisten sinds de E3 al dat de 3DS een 3D-scherm zal gaan bevatten waar geen extra brilletje voor nodig is en het design was ook al bekend. Nintendo kwam wel met iets nieuws, namelijk Street Pass. Nintendo ziet graag dat iedere gebruiker de 3DS altijd in ‘slaapstand’ laat staan, waardoor optimaal gebruik van het apparaat kan worden gemaakt. Wanneer de 3DS in slaapstand staat wordt er gebruik gemaakt van allerlei functies. Zo worden er automatisch updates gedownload of de nieuwste afleveringen van bijvoorbeeld Eurosport gedownload op de 3DS.

Wanneer je in de buurt komt van iemand met een 3DS zullen de twee handhelds met elkaar communiceren en wordt er soms zelfs ‘gevochten’ tussen de twee 3DS’en, dit kan bijvoorbeeld wanneer beide Street Fighter IV 3D in bezit hebben. De 'slapende' 3DS'en zullen een wedstrijd strijden tegen deze (on)bekende persoon via de Street Pass, en waarneer je je Nintendo 3DS weer aanzet zie je of je hebt gewonnen of verloren. Door de communicatie naar elkaar toe kan je zien wie die persoon is, welke games hij/zij speelt en kan je hem/haar toevoegen aan je friendslist. Dit werkt trouwens ook iets anders dan dat wij gewend zijn van Nintendo, er is nu maar één friendcode per console, zodat het toevoegen en spelen online tegen vrienden een stuk makkelijker is geworden.

3ds

Nintendo liet weten dat het apparaat op 25 maart in Europa uit moet gaan komen. In Japan kunnen ze er vanaf eind februari al mee spelen en de 3DS komt in Amerika uit op 27 maart. Een prijs werd niet verteld, maar retailers hebben de 3DS genoteerd op een gemiddelde prijs van €250,-.  Wanneer je een Nintendo 3DS koopt zal het volgende in de doos zitten:

  • Nintendo 3DS systeem
  • Nintendo 3DS oplaadbox
  • Nintendo 3DS Oplaadkabel
  • Nintendo 3DS stylus
  • SD Memory Card (2GB)
  • 6 AR Kaarten (augmented reality-kaarten)
  • Snelle opstartgids
  • Handleiding

De 3DS zal in twee kleuren beschikbaar zijn, blauw en zwart. Het SD-kaartje van 2GB zit er standaard bij, maar deze is ook te vervangen voor een kaartje met meer geheugen, bijvoorbeeld wanneer je kleine games wil downloaden vanaf de Virtuele 3DS-winkel.

Toen Nintendo dit allemaal had verteld was het natuurlijk tijd voor het echte werk, het spelen met de handheld. In een aparte ruimte die prachtig was opgemaakt vonden wij de ‘Nintendo Street’. Wanneer je je handhelds verkoopt in de kleuren zwart en blauw maak je natuurlijk je eigen straat helemaal wit. Van de bloemen tot aan de fietsen, alles zag er strak uit en er waren genoeg handhelds om mee te spelen. Helaas waren niet alle spellen aanwezig, zo was Ubisoft maar aanwezig met weinig spellen terwijl ze met acht spellen komen tijdens de launchperiode van de 3DS en waren van veel toekomstige spellen alleen trailers te zien, uiteraard wel in 3D.