Foto's: Limburg Festival 2010

Dit jaar vond de 28e editie plaats van het Limburg Festival. Ruim 60.000 mensen genoten van 25 tot en met 29 augustus van totaal 125 voorstellingen verspreid over 35 locaties in Limburg. 

FOK! was hierbij aanwezig. FOK!fotografe Serena Cloodt maakte de onderstaande fotoreportages.

 


Les Acrostiches (Frankrijk) met Les Numeros

Les Acrostiches stapelen, schikken, klimmen, glijden en nemen een loopje met de volgens hen overbodige wet van de zwaartekracht. Een acrobatisch clownesk gezelschap met muzikale gave. Twee disciplines die op een wonderlijke manier samensmelten. Verrassende bouwsels en onverwachte taferelen zorgen voor een ludiek en muzikaal spektakel, dat vrolijk langs de absurditeit scheert. Met hun ongekende acrobatieën en verrukkelijke onhandigheid weten deze artiesten te bekoren in een mix van humor, virtuositeit, poëzie en muziek. Ja ook u ….

 

 

 

 

 

 

 

 

Compagnie Erectus (Frankrijk) met La Fanfare Muette

Cie Erectus Vier vagebonden zijn ontsnapt uit een stomme film. Ze houden zich op in steegjes, klimmen tegen gevels en creëren de meest absurde situaties, soms komisch, soms poëtisch, maar zeker verrassend. Drie mannen en een vrouw zorgen samen met het publiek voor bijzondere scènes uit hun eigen zwart-wit wereld. Vaste waarden in de voorstelling zijn een vleugje tango, een snufje klezmer, het ritme van de mambo en de wals die de acteurs live ten gehore brengen. In ‘La Fanfare Muette’ raakt het publiek
verzeild in een tedere, humorvolle voorstelling. Door de improvisatie en de interactie met het publiek is elke voorstelling van Compagnie Erectus een unieke belevenis.