De Mystery Land-tip 5 van Ritmo

Mystery Land staat weer voor de deur. Op zaterdag 28 augustus wordt het voormalig Floriadeterrein in de gemeente Harlemmermeer weer getransformeerd tot wat sommigen het mooiste festivalterrein van Nederland noemen. Maar liefst 60.000 bezoekers kunnen genieten van van een gevarieerd programma vol muziek, dans, kunst en theater. Om de voorpret al een beetje aan te wakkeren hebben we user Ritmo bereid gevonden om een tip 5 samen te stellen van acts die hij jullie zeker zou aanraden.

Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is Mystery!

1. Steve Aoki
Het grote publiek kent hem van z’n hit met Will.I.Am (In da house) maar Steve Aoki heeft ook al samenwerkingen met Armand van Helden, Laidback Luke en Junkie XL op z’n naam staan. Verder heeft deze DJ een eigen modelabel. Niet alleen zijn z’n sets goed, maar Steve zelf opzich is al een attractie om naar te kijken tijdens het draaien.

 



2. Fedde Le Grand
Deze sympathieke DJ heeft behoeft eigenlijk geen introductie meer, want Fedde is binnen een paar jaar een van de grootste DJ’s ter wereld geworden. Toch wil ik mensen die hem nog nooit live hebben mogen aanschouwen de tip meegeven om een set van Ferry mee te pakken op Mystery Land. Heerlijke latin house veel soul invloeden, en hij is zoveel meer dan z’n hit ‘Put your hands up (Detroit)’.

 



3. Fresku
Deze tip valt een beetje buiten de boot in dit rijtje, want Fresku is geen DJ maar een rapper. Het grootste talent uit de Nederlandse hip-hop scene, momenteel bekend van z’n hit ‘Nieuwe dag’ met collega-rapper Winne, die tevens te zien is op Mystery Land. Fresku wordt door z’n stijl ook wel de nieuwe Nederlandse Eminem genoemd.

 


4. Afrojack
De naam Nick van de Wall zal de meeste mensen niet veel zeggen, maar bij Afrojack zal bij velen wel een belletje doen rinkelen. Naar mijn mening een van de meest originele DJ’s in Nederland. De stijl van deze nog zeer jonge DJ valt niet in een hokje te plaatsen.


5. Heineken Star Club

En dan met name omdat hieronder onder andere ‘de Grote Vinnie, Donnie en Sjakie Show’ onder vallen. Simpelweg geniaal en uniek. Deze jongens waren vorig jaar ook al te zien op Mystery Land. Ik kan hier een lang verhaal neer gaan zetten maar ik zeg: ga het gewoon zien!