De Lowlands-tip 5 van Sack_Blabbath

Nog een dag en het Lowlands-festival in de polder van Biddinghuizen barst weer los. De koorts in ons eigen Lowlands-forum bereikt nu al het kookpunt en de afgelopen dagen tipten we hier de acts die de Lowlandsgangers zeker niet mogen missen en de thuisblijvers helaas zullen gaan missen. Vandaag de vijf aanraders van Sack_Blabbath, moderator van ons Lowlands-forum.

1. Dan Le Sac Vs Scroobius Pip (zaterdag / 19.00 / X-Ray)
Een vadsige 'lad' zoals je die alleen vindt in de meest kansloze pubs en een bebaarde kletskous zoals je die alleen vindt in het TV-pareltje Beauty & de Nerd. Niet bepaald de ingrediënten voor vette hiphop. Toch is het zo, zie, hoor en geloof.

2. Skindred (vrijdag / 20.20 / India)
Denkt Brainpower cool te zijn met zijn nieuwe reggae meets hiphop album? Dacht het niet. Reggae meets metal, dat is pas cool.

3. Gonjasufi (zondag / 16.00 / X-Ray)
En dan ben je dus die Mexicaans-Ethiopiese gedreadlockte yogaleraar uit Las Vegas die een album uitbrengt op het Britse elektronica label Warp Records. Verwacht ook ongeveer dat.

4. Tim Knol (zaterdag / 11.45 / India)
Zelf ga ik natuurlijk niet vroeg opstaan om nog in de ochtend het optreden van Tim Knol mee te maken. 's Ochtends en Lowlands is natuurlijk geen combinatie. Toch gun ik Tim een volle bak, niet omdat hij de Nederlandse Bob Dylan is, maar omdat hij ook al jaren één van de leukste users op ons eigen muziekforum is.

5. Major Lazer (zondag / 01.00 / Bravo)
Dit zijn de uiterste hippe en verantwoorde DJ's Diplo en Switch onder het alter ego Major Lazer, de Jamaicaanse commando met een laser als arm die onze planeet beschermt tegen de boze zombies. Dikke bullshit dus. Maar wel het grootste dansfeestje op deze Lowlands-editie.