De Lowlands-tip 5 van WalterSobchak

Nog zes dagen en het Lowlands-festival in de polder van Biddinghuizen barst weer los. De koorts in ons eigen Lowlands-forum bereikt nu al het kookpunt en de komende dagen tippen we hier de acts die de Lowlandsgangers zeker niet mogen missen en de thuisblijvers helaas zullen gaan missen. Vandaag de vijf aanraders van user WalterSobchak.

1. Ben Klock & Marcel Dettmann (vrijdag / 02.30 / X-Ray)
Deze twee Berlijnse resident dj's van de roemruchte Berghain gaan back-to-back. Verwacht sfeervolle duistere Techno, met een hoofdletter T. Op Awakeningsfestival bleek dit duo al raad te weten met hun platenkoffer. De X-Ray gaat plat!



2. Typhoon & New Cool Collective (zaterdag / 14.40 / Alpha)
Typhoons plaat 'Tussen lucht en licht' is een van de betere releases in de Nederlandse hiphop van de afgelopen jaren, en live is hij helemaal geweldig. Wat een enorm charisma heeft deze man! En het werkt ook nog aanstekelijk. De cd 'Chocolade' die hij met New Cool collective uitbracht, is ook verfrissend en dit moet op het podium wel werken! Check het clipje, want Typhoon IS Lowlands!



3. NOFX (zaterdag / 18.10 / Alpha)
For old time's sake, want wie is er niet groot mee geworden? Altijd een feestje met de punkrockers uit Californië. Ik heb het al lang niet meer geluisterd, maar ik ga ervan uit dat het nog steeds dolle pret wordt. Blink-182 eat your heart out!



4. Dave Clarke (zaterdag / 01.30 / Bravo)
Dave woont al jaren in Amsterdam en presenteert het programma White Noise op 3fm. Eigenlijk is hij half Nederlander, en mijn eerste liefde als het om techno gaat. The Baron of Techno staat garant voor het betere beukwerk. Kortom, dansen tot je de tent uitdrijft.



5. Gentleman and The Evolution (zondag / 14.40 / Alpha)
Wat is er beter op de vroege zondagmiddag, dan wakker worden in het zonnetje, op de hellingen bij Alpha, met een jointje en reggae? Helemaal niets, en daarom moet iedereen gewoon lekker naar de Duitse(!) Gentleman gaan. Everybody feeling Irie??