De Lowlands-tip 5 van friekin_

Nog zeven dagen en het Lowlands-festival in de polder van Biddinghuizen barst weer los. De koorts in ons eigen Lowlands-forum bereikt nu al het kookpunt en de komende dagen tippen we hier de acts die de Lowlandsgangers zeker niet mogen missen en de thuisblijvers helaas zullen gaan missen. Vandaag de vijf aanraders van user friekin_.

1. Tame Impala (vrijdag / 21.15 / Charlie)
Sommigen zijn van mening dat de stem van zanger Kevin Parker doet denken aan het geluid van John Lennon. Deze Australische band heeft pakkende melodielijnen, en een hoog meeblèr gehalte. De cd is nog niet te krijgen in Nederland, maar op YouTube staan alle nummers. Psychedelische droomindie op zijn best.

 



2. Flying Lotus (vrijdag / 22.00 / India)
Een artiest van het Warp label. Zijn eclectische mix van hiphop en jazz is onnavolgbaar en behoorlijk apart. Het nieuwste album Cosmogramma is iets pittiger dan Los Angeles, maar het wordt beter met elke luisterbeurt. Geef deze stoere negermeneer een kans en ga los.

 



3. Noisia (vrijdag / 04.00 / Bravo)
Alles slopen, dat is het motto bij deze overweldigende act. Drum 'n bass, breakbeat. Lekker hard, lekker vuig, lekker diep. Losgaan. Deze Groningse jongens zorgen ervoor.

 

 

4. Actress (zaterdag / 00.30 / X-Ray)
De man van de landscape. Diverser dan The Field, meer hiphop invloeden, dikke bass, soms minimal, soms gewoon house. Zijn cd Splazsh is nergens rechtlijnig.

 



5. Beach House (zaterdag / 22.00 / India)
Want deze band zorgt voor ontspanning. De derde cd Teen Dream is een must have. Dit is de ultieme band om bij te bekomen van stuiteren in de X-Ray.