FOK!ker van de week: Tackleberry

Tester, perfectionist, PC gamer, (liefhebber van) sport, cabaret, muziek, concerten, film, dvd's. Dat zijn de woorden waarmee Tackleberry zichzelf omschrijft. Deze al vijf jaar in de FOK!sport crew zittende user is FOK!ker van de week.

Tacklebarry
"Murphy komt met enige regelmaat op bezoek bij FOK!sport"

FOK!
  • Hoe ben je ooit op FOK! gekomen?
    Volgens mij ben ik ooit via een linkje op Tweakers bij FOK! terechtgekomen. In eerste instantie was dat alleen lurken op de FrontPage, maar later toch de stap richting het forum genomen. Sindsdien ben ik eigenlijk altijd actief gebleven op FOK!. Sowieso was en ben ik op FOK! actiever dan op Tweakers.

  • Waar ben je dan te vinden op het forum?
    De fora die ik, naast de crewfora, regelmatig bezoek zijn voornamelijk Games (GAM), Muziek (MUZ), Vraag en Aanbod (V&A), Digital Corner (DIG) en Sport (SPT). Tot een paar jaar terug las ik dan van een subforum (bijna) alle topics door, maar dat is niet echt haalbaar meer tegenwoordig.

  • Je zit nu vijf jaar in de crew. Heb je ooit momenten gehad dat je
    wilde opstappen?

    Murphy komt met enige regelmaat op bezoek bij FOK!sport, vooral rond de lancering van een nieuw managementspel, dus ik heb me inderdaad wel eens afgevraagd of ik wilde blijven of niet. Vooral vanuit mijn vakgebied (functioneel software testen) wil je dan af en toe meer je bijdrage leveren aan FOK!. Maar uiteindelijk is de club mensen waar je mee samenwerkt de reden om te blijven.

  • Zou je niet eens voor een andere onderdeel van FOK! willen werken?
    Aangezien ik zelf redelijk vaak (op de pc) aan het gamen ben, lijkt FOK!games me wel een erg interessante subsite om een steentje aan bij te dragen. Dan moet ik alleen wel een hoop nieuwssites nog leren kennen, aangezien ik meestal als eerste FOK!games lees voor het laatste nieuws op gamesgebied. Verder kan ik een aardig stukje schrijven, maar het schrijven van reviews lijkt me toch even een vak apart.

  • Waarom vernoemt iemand zich naar een karakter uit een van de
    slechtste filmseries?

    Die nickname heb ik (gelukkig?) niet zelf verzonnen! Tijdens een
    vakantiebaantje riep een collega een paar keer dat ik op Tackleberry uit The Police Academy leek. Hoewel ik tot op de dag van vandaag de overeenkomsten niet zie, vond ik het wel een leuke nickname. Bovendien zijn de Police Academy films, in al hun slechtheid, eigenlijk best wel leuk... We houden het dan maar op Proud to be fout...

  • Stel: morgen wordt je gevraagd om rood te worden. Wat zou je dan als
    eerste veranderen?

    Ik zou eerst een grondig onderzoek instellen naar degenen die me als admin hebben voorgesteld en deze personen direct bannen. Oftewel; ik houd me helemaal niet bezig met zaken die geheel FOK! aangaan, laat dat maar lekker aan de rooien over...
    Ik probeer mijn steentje bij te dragen aan een mooi stukje FOK!, daar kan ik mijn ei voorlopig mee kwijt. Bovendien wil ik de site nog verder zien groeien de komende jaren, daar wil ik graag ook aan meewerken.

  • Wat onderscheidt FOK!sport van andere sportsites?
    FOK!sport biedt een breed overzicht van het belangrijkste sportnieuws uit binnen- en buitenland, aangevuld met erg leuke (gratis) managementspellen. Andere sportsites zijn veelal gericht op één sport en vaak zijn de bijbehorende managementspellen tegen betaling.

  • Wat is er zo leuk aan FOK!sport dat je er vijf jaar zit!?
    Zoals ik al eerder zei gaat het me om de groep mensen die er elke dag mee bezig is. Er zijn zeer breed geörienteerde crewleden, maar ook mensen die zich heel erg richten op een bepaalde tak van sport. Het is een diverse groep van sportliefhebbers die de users dagelijks willen voorzien van het laatste nieuws uit de sportwereld. Verder blijft FOK!sport me erg boeien. Je ziet dat de users erg intensief bezig zijn met de managementspellen en daar doe je het uiteindelijk natuurlijk voor; de users.

  • Wielrennen, voetbal of Formule 1?
    Formule 1 is voor mij de reden geweest om te solliciteren bij FOK!sport. Ik ben het type F1-fan dat 's nachts voor een race opstaat, dat zegt wel genoeg denk ik wel... Maar voetbal is voor mij ook redelijk belangrijk. Je zult me niet echt vaak in het stadion vinden, één of twee keer per jaar, maar ik houd het wel actief bij. Ik ben woensdag nog wel naar de halve finale van de KNVB Beker geweest.

  • Waar kunnen andere FOK!kers je van kennen?
    Eigenlijk post ik alleen actief mee op het forum. De overige subsites die ik bezoek (games, frontpage, weblog, dev) lees ik voornamelijk. Dus andere FOK!kers zullen we voornamelijk van het forum (her)kennen. Meest opvallende is denk ik de (beruchte?) reeks CUB topics; een clubje slowchatters die, naast het posten, regelmatig bij elkaar kwam op (mini) meets. Dat was vooral erg gezellig!

  • Als FOK! ermee zou stoppen, hoe groot is het gat dan waarin je valt?
    Op zich zal dat best meevallen, want de meeste users waar ik op FOK! veel contact mee heb ken ik ook buiten FOK! om. Als FOK! er mee stopt mis je in principe alleen een communicatiekanaal. Maar het zou absoluut niet leuk zijn als FOK! ineens op zwart gaat, je mist dan toch een stukje dagelijkse routine.
    Aan de andere kant levert het wel weer een tijd op voor andere dingen...

  • Wat heeft FOK! je opgeleverd?
    Naast het feit dat ik veel users / vrienden heb leren kennen ben ik uiteindelijk ook mijn vriendin (Fannetje) via FOK! tegengekomen. Meer kun je niet wensen van een internet community... Sinds oktober 2001 mag ik me dus de helft van een echte FOK!relatie noemen...

    Buiten FOK!
  • Leeftijd, opleiding, beroep?
    Ik ben op 20 mei 1981 geboren, dus de 26 komt in beeld. Na de middelbare school heb ik een tweejarige MBO Plus opleiding (Netwerkbeheer en Communicatie) gevolgd in 's-Hertogenbosch, omdat er geen HBO opleiding was die me echt aansprak. Daarna heb ik vier jaar HBO Communicatie Systemen gestudeerd in Arnhem. Sinds september 2005 werk ik als Functioneel Software Tester bij een grote automatiseerder. Als Functioneel Software Tester controleer je voornamelijk of de geleverde producten (software, documentatie etc) voldoen aan de vooraf gestelde eisen. Op 1 juni begin ik bij een klein, gespecialiseerd test bedrijf wat zelf ook opleiding op testgebied geeft.

  • Sport je zelf ook vaak?
    Mijn glansrijke voetbalcarrière heeft geduurd tot de E-tjes, toen vond ik fietscross ineens veel leuker. Maar dat heb ik ook maar volgehouden tot mijn zestiende, rond die tijd begon mijn interesse voor Formule 1 grote vormen aan te nemen. Ik ben dus een volleerd passief sporter... Veel meer dan thuis wat met dartpijlen gooien, een potje virtueel voetbal en met een racestuur in de weer gaan zit er bij mij niet in. Verder probeer ik zo nu en dan een potje te poolen / snookeren of een heat te karten, maar dat is allemaal weer (te) lang geleden.

  • De vraag van Dagonet en Misstique: Met wie zou jij nog wel eens in
    Boe's lijstje willen staan?

    Ik sta er dus al één keer in, daar heb ik echt wel genoeg aan....

  • Wat zou je willen vragen aan de volgende FOK!ker van de week?
    Welke bands, die niet of minder bekend zijn bij het grote publiek, verdienen meer aandacht volgens jou?

  • Wie moet er zeker nog een keer voor een userinterview gevraagd worden en waarom?
    Nuongirl, omdat ze heel veel tijd in FOK!sport heeft gestoken. Zij heeft in mijn ogen dan ook een groot aandeel in het succes van FOK!sport.

  • Dit is je kans om in een paar zinnen reclame te maken voor FOK!sport!
    FOK!sport is de ideale site om het sportnieuws uit binnen- en buitenland te lezen. In één oogopslag zie je de belangrijkste nieuwtjes van alle populaire sporten. Daarnaast zijn er verschillende managementspellen waar je gratis aan deel kan nemen en waarmee je leuke prijzen kunt winnen.