FOK!ker van de week: neegij

'De FrontPage is geen community', een vaak gehoorde reactie van forum-FOK!kers. Maar wie dat zegt, heeft zich nooit in de wereld van de reageerders bij het nieuws op de FrontPage verdiept.

Lui, slordig, chaoot, ongeduldig en snel verveeld. Zo beschrijft neegij zichzelf. Deze Brabander, die je zo'n beetje onder ieder nieuwsbericht ziet, is de user van de week.

neegij
"Ik waardeer goeie humor. En 'goeie' is een rekbaar begrip, I know."

FOK!
  • Hoe ben je ooit op FOK! gekomen?
    Dat stamt nog uit mijn ICQ-tijd. Stiekem chatten op het werk. Iemand uit mijn lijstje wees me op FOK!. Zij moest altijd erg lachen om het commentaar van FOK!kers. Ik had er nog nooit van gehoord, ik kwam niet verder dan NU.nl.
    Het was/is te melig voor woorden en daar draag ik graag mijn steentje aan bij. Een ideale uitlaatklep voor al je opgekropte gevoelens over actuele gang van zaken in de wereld. En met een beetje geluk krijg je nog commentaar op je schrijfsels ook nog. Voor je het weet heb je zomaar ineens een 'discuzzie'.

  • Waarom 'neegij'?
    Er schoot me effe niks slechters te binnen.

  • Je reageert zo'n beetje op ieder Frontpage-bericht. Mogen we je een
    verslaafde noemen?

    Van mij gerust. Enthousiasteling lijkt me beter. Ik heb er lol in om reacties uit te lokken bij anderen. Zowel positief als negatief. Ik zit negen van de tien keer breed te grijnzen voor mijn beeldscherm om reacties op mijn schrijfsels en andere geweldige reacties. Soms moet ik me inhouden om niet compleet dubbel te liggen, omdat ik anders rare blikken van collega's krijg.

  • Waarom zit je zoveel op de FP?
    Dat vind ik het leukste deel van FOK!. Meer kan ik er niet van maken. Het leuke van de FP is om een bepaald nieuwsitem een richting in te duwen. Vandaar mijn reputazie als FiPohoer hahahahaa, erg fijn.

    Ik lach me soms suf hoe anderen reageren op bepaalde (schokkende) nieuws items. En ik hou wel van een goeie portie galgenhumor. Dat het werk er soms onder lijdt is een geheim tussen jullie en mij.

  • Nooit aan gedacht om FP-crew te worden?
    Dan heb ik te maken met een 'moet' factor. Ik heb bewondering voor de crewleden die zoveel met FOK! begaan zijn. Het lijkt erop alsof ik altijd tijd heb voor FOK!, maar dat is niet zo. En als ik tijd heb, dan wil dat niet zeggen dat ik ook zin heb. Ik lijk wel een wijf! FOK!-koppijn noem ik het maar

    Nieuwsposter lijkt me leuk, moderator op de FP ook, maar soms lig ik al om 22:00 te pitten, en dan?

  • Welke mede-reageerders zie je het liefste in de ban verdwijnen? En
    welke mag je graag?

    Van mij hoeft geen enkele user een ban te krijgen, ik erger me wel hoe sommige users erg actief zijn achter de schermen om anderen een ban aan te smeren. Enderonline is wel de grootste naaiert vind ik. Maar ook dat boeit me niet (meer).

    Ik hou me liever bezig met leuke FOK!kers. Een groot gemis is Dr. Faustus, ik zie hemm helaas nooit meer posten. Maar ik lach om Flexino (met name), Longmen, Klapmongeaul, Lesouhaitdesou, Snotslak, SpiekerJozef en van mij mag Meki ook weer terugkomen, evenals Gneis. Maar ook types als Calvobbes en Mutsaers_78 houden Fok leuk.

    Vergeet ik bijna Aka-Zigor!

  • Stel: de FP-crew besluit de reacties onder nieuwsberichten af te schaffen. Is het dan nog wel leuk?
    Zou de playboy nog even leuk zijn als er men besluit om alleen nog dames in burkini's af te beelden?

  • Wat zou FOK! volgens jou nóg beter maken?
    FOK! is erg traag met het verversen van nieuws. Dat wekt ergernis (bij mij). Dan is het bijvoorbeeld 16:42 uur en dan stamt het laatste nieuwsbericht uit het 14:00 tijdperk. GAAP!! Ja, dan zet je me wel op scherp om een FiPo neer te plempen.

  • De Eindredacteur van het nieuws zei afgelopen maandag in FOK!radio dat er wellicht een soort systeem komt waardoor je zelf kunt aangeven wat goeie en slechte berichten zijn, waardoor het een soort van zelfregulerend wordt. Zie je dat zitten?
    Wat is een goed bericht? Stel die vraag aan mij en aan Calvobbes en je krijgt twee verschillende antwoorden. Nee dus. Een goed bericht is een zo objectief mogelijk bericht. En dat is bijna niet te controleren.

  • Wat zou je tegen Ferdo, de nieuwe coördinator van de moderators, willen zeggen?
    Elk links positief-commentaar meteen met een -2 belonen!

    Nee, ik heb weinig klachten over de moderatie.

  • Als FOK! de stekker uit de FP trekt, hoe groot is het gat dan waarin je valt?
    Dan ga ik aan de porno. Gaten genoeg daar.

  • Kom je ook weleens op het Forum?
    Weinig... 'Onzin voor je leven!' vind ik heel soms leuk. Sinds een maand weet ik dat er ook zoiets bestaat als PM (personal message, red.). Ik heb het enveloppe-icoontje ontdekt. Best wel n00b. Alsmede het fotoboek.

  • Wat heb je met waggelende beesten, zoals in je icoon?
    Compleet niks, neerschieten die beesten!

    Buiten FOK!
  • Leeftijd, opleiding, beroep?
    Ik ben art-director op een reclamebureau en hou me hoofdzakelijk bezig met het uitpoepen van concepten tussen het FOK!ken door. Daarnaast moet ik (drukwerk-)campagnes vormgeven, huisstijlen in elkaar zetten en nog 101 dingen.

    Ik ben 39 (klapmongeaul beweert 74) en fokkers die weten waar de Veulpoepers vandaan komen kennen mijn roots (Hilvarenbeek, red.).

  • De vraag van tong80: had je niet liever een meisje willen zijn?
    Het lijkt me wel spannend om voor een weekje een 18-jarig meisje te zijn. Totdat je een vriend treft die anaal wil.

  • Wat zou je willen vragen aan de volgende FOK!ker van de week?
    Heb je ook hobbies?

  • Radio 2 luisteraar?
    Goed opgemerkt! Helaas zit ik met randdebielen op de studio die niet verder komen dan 3FM. Zelfs een compromis met Studio Brussel wil er daar niet in. Formeel heb ik het daar voor het zeggen, maar in praktijk moet ik gewoon mijn kop houden.