FOK! zoekt sportfanaten die graag schrijven

FOK!sport is op zoek naar nieuwe redacteuren om zo op de door duizenden mensen gelezen site nog meer en vers sportnieuws te kunnen brengen. Denk daarbij niet alleen aan het 'standaardnieuws', maar juist ook aan dingen waar in andere Nederlandse media wellicht minder of geen aandacht aan wordt geschonken. Ben je benieuwd naar de werkzaamheden of heb je gelijk al interesse? Lees dan even verder.

Zelf schrijven
De leukste taak van de sportredacteur is om zelf artikelen te schrijven of herschrijven. Kom je ergens in de nationale of internationale media een interessant bericht tegen wat je graag zou willen delen? Herschrijf of vertaal het en deel het met de lezers van FOK!sport! Zoals je misschien weet is FOK! niet heel streng, wat voor ons betekent dat er veel ruimte is voor allerlei sporten en berichten die je verder niet snel tegenkomt. Naast nieuws kan het natuurlijk ook zijn dat je een wedstrijd, race of gevecht hebt gekeken en daar graag een bericht over schrijft. Ook hier geldt hetzelfde: Nagenoeg elke sport is welkom hier.

Feeds
Veel nieuwsberichten komen via de zogenaamde feeds van persbureau's Novum en ANP binnen. Deze hoeven niet herschreven te worden en kun je direct op de site zetten. Het is natuurlijk wat minder leuk dan zelf schrijven, maar even een feed op de site gooien is zo gepiept, waarna je weer verder kunt met het zoeken naar boeiend nieuws.

Waarom?
Een niet onbelangrijke reden om bij ons te solliciteren is natuurlijk omdat je een groot sportfan bent en dat graag deelt met anderen. Daarnaast is het een ideale manier om ervaring op te doen in het schrijven van artikelen en het zoeken naar nieuws. Op deze manier met sport bezig zijn zorgt er tevens vaak voor dat je net op een andere, meer intensieve manier naar sport gaat kijken.Ook kan het zomaar zijn dat je juist via FOK!sport ontdekt dat er meer sporten zijn die toch ook wel heel leuk zijn om te kijken! Het kan zelfs zo zijn dat je regelmatig berichten op onze site leest, maar dat je voor bepaalde sporten toch wel graag meer aandacht zou zien. In dat geval is dit een perfecte gelegenheid om daar actief aan mee te helpen. Last but not least is de redactie van FOK!sport erg gezellig, vriendelijk en altijd bereid om met alles te helpen.

Wat verwachten wij van jou?
Dat je sportnieuws op de site zet. Het klinkt heel simpel, maar dat is eigenlijk alles wat we verwachten. Er is geen minimum aantal berichten waar je je aan moet houden, hoewel het natuurlijk ook weer niet de bedoeling is om slechts eens in de maand een berichtje te schrijven. Iedereen is van harte welkom, vooral mensen met bovengemiddelde interesse in onder meer vechtsporten (MMA, boksen etc.), paardenraces en de Nederlandse teamsportcompetities (denk aan bijvoorbeeld handbal, basketbal en volleybal). Het maakt verder niks uit of je universitair geschoold bent of nooit verder bent gekomen dan de basisschool, als je maar een grote interesse in sport hebt en fatsoenlijk Nederlands kunt schrijven.

Als het je wat lijkt om bij de FOKsportredactie te komen kun je een mailtje sturen naar sport@fok.nl met natuurlijk je username op FOK! en je motivatie. Voor vragen over het redacteurschap kun je eveneens een mail sturen of het via een PM op FOK! vragen aan de eindredacteuren.