FOK!update 1.5.0 Categorieselectie in Updatetrackers

Na de vorige update is hard gewerkt een begin te maken aan een 'custom tracker'. De basis hiervoor is nu gelegd door middel van een cookiesetting. De reden dat voor een cookie is gekozen is omdat dan ook mensen die NIET zijn ingelogd er gebruik van kunnen maken, én je het desgewenst per browser kunt instellen. Wellicht dat het later alsnog een serverside setting zal worden. Wat er nu draait is slechts een basis.

De werking is eenvoudig; boven de 'Laatste Items' tracker klik je op het tandwieltje. Vervolgens zorg je dat bij dingen die je NIET wilt zien het vinkje wordt weggehaald. Houd er wel rekening mee dat dit er in combinatie met een custom trackerlengte voor kan zorgen dat je tracker langer is dan het daadwerkelijke aantal beschikbare headlines voor de gekozen weergave. Na het invoeren van je wijzigingen is het nog wel noodzakelijk dat je de pagina even herlaadt.

Op mobiel kun je de instelling (nog) niet wijzigen. Je browserscherm zal dus minimaal 1025 pixels breed moeten zijn. In een later stadium zal deze optie ook geschikt worden gemaakt voor kleinere schermen.

custom tracker
custom tracker

Een van de volgende stappen zou kunnen zijn het zorgen voor een voorkeurs-setting. Daarmee zou je voorkeurscategorieën (en wellicht sub-categorieën) kunnen selecteren. Die zouden van toepassing zijn op de middentracker(s) en optioneel kunnen worden gebruikt voor de update trackers in de linkerkolom.

Uiteraard zijn tips en suggesties weer welkom!