FOK! siteupdate 1.2.2 / 1.2.3 - Update #7 en #8

Vandaag zijn we toe aan de zevende update. In deze update is vooral achter de schermen het een en ander aangepast en is een voorbereiding gemaakt voor de komende verdere categorisering en filtering. De zaken die nu al meteen zichtbaar zijn zijn onder meer de volgende:

Menubalk
De menubalk is vanaf nu 'sticky'. Dat houdt in dat deze altijd gewoon bovenaan de pagina staat, zoals ook in de oude site al het geval was. Op deze manier kun je sneller bij de verschillende opties. Ook opent dit de weg om de noticiaties te verplaatsen naar de menubalk.

Editen van berichten
Bij het editen van berichten hoef je nu niet meer bang te zijn dat je je edit kwijtraakt omdat je even naar een ander tabblad gaat of even iets wilt quoten. De edit wordt pas geannuleerd als je daadwerkelijk op 'annuleren' klikt.

Daarnaast is in de meestgelezen tracker het probleem met diakrieten opgelost, wordt bij het quoten van meerdere reacties in één post niet voor elke quote meer een extra sluitkruisje toegevoegd aan het reageervenster, en zijn er hier en daar wat stylingdingetjes doorgevoerd. Ook is er gezorgd dat je weer gewoon afbeeldingen van imgur kunt plakken. Deze maakt standaard gebruikt van hoofdletters in de IMG tags en die werden niet herkend.

Een kleine patchronde dus, maar waarbij in ieder geval een van de meest irritante bugs - het editen - is opgelost.

Update 18-10-2014 13:10 uur

Zojuist is een patch uitgerold op de update van gisteren. Het lost het probleem op dat sommigen hebben met de menubalk die over de inhoud valt. Ook zou een floorad (banner onderaan de pagina) niet meer over de footer moeten vallen (je kunt iets verder doorscrollen). Omdat de functionaliteit al klaar was ook een nieuwe functie;

liefhebbers kunnen in de balk bovenaan de comments nu door op de tandwieltjes te klikken een settingmenu openen. Hierin kunnen momenteel alleen de font-size en line-height worden aangepast. Er zijn twee settings 'normaal' en 'kleiner'.  'Kleiner' zorgt voor een iets kleinere font, respectievelijk iets minder ruimte tussen de regels. We willen hiermee tegemoet komen aan de mensen die de teksten te ruim van opzet vinden. De setting wordt in je browser opgeslagen, zodat je op verschillende monitoren met verschillende instellingen kunt werken.

Voor de berichten zelf komt binnenkort een soortgelijke instelling.