[Win] het boek 'Tunis' van René van Rijckevorsel

Op 3 oktober is het thrillerdebuut van René van Rijckevorsel verschenen: Tunis. In samenwerking met De Bezige Bij mag FOK! drie exemplaren van dit boek weggeven.

Op de laatste dag van de Golfoorlog, 27 februari 1991, wordt in Tunis de 40-jarige topdiplomaat Jan Willem Bouman doodgeschoten. Ruim twintig jaar later is deze moord nog steeds niet opgelost, tot grote woede van zijn vroegere collega Fiona Duijnwyck, die als een van de eersten op de plek van de moord aanwezig was. Dan ontvangt Fiona een mysterieus telefoontje van de brute Tunesische oud-minister Abdallah Ben Yaya met een tip over de moord. Hij belt niet uit Tunesië, maar vanuit een uitzetcentrum voor asielzoekers in Groningen. Wanneer Fiona hem bezoekt, wordt hij vermoord en zijzelf beschoten. Ondanks haar angst besluit ze terug te gaan naar het levensgevaarlijke en geradicaliseerde Noord-Afrika. 
Ze weet niet waar ze aan begint…

René van Rijckevorsel is journalist,interim hoofdredacteur van Elsevier en hoofdredacteur van Elsevier Juist. Over de achtergrond van Tunis zegt hij: ‘De moord op diplomaat Robert Jan Akkerman vormt de basis van dit boek. Akkerman was de ‘tweede man’ op de ambassade in Tunis. De moord is nooit opgehelderd. Een enkele gebeurtenis is gebaseerd op de werkelijkheid, maar het overgrote deel van het verhaal vindt zijn oorsprong in mijn fantasie.’

Winnen


Wil je meedoen en kans maken op één van de drie boeken? Klik dan hier om mee te doen.
Meedoen kan tot en met 8 oktober.