Win het boek 'Mijn opa was een Duitser'

In februari is het boek 'Mijn opa was een Duitser' van Alex Dekker verschenen. In samenwerking met Just Publishers mag FOK! 5 exemplaren van dit boek weggeven én heb je de kans om op maandag 7 maart je vragen te stellen aan de auteur.

Het boek
Het behoort nog steeds tot de grote familiegeheimen: Nederlandse vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog een relatie hadden met een Duitse soldaat en van hem zwanger raakten. Onmogelijke liefdes die na de oorlog werden doodgezwegen uit zelfbescherming. Ruim 65 jaar na dato blijkt het onderwerp nog altijd taboe in deze families.
 
Alex Dekker uit Alkmaar is de kleinzoon van een Duitse soldaat. Toen hij dat als puber te horen kreeg intrigeerde hem dat mateloos. Pas toen zijn oma overleed durfde hij verder in dat duistere verleden te spitten met als enige houvast een naam: Herbert Noah. Wie was die man waar zijn oma zo verliefd op was? En waarom is hij na de oorlog niet teruggekomen?
 
Langzaam ontrafelt Dekker het mysterie van zijn onbekende Duitse opa en kan hij diens levenswandel en keuzes beter begrijpen. Maar binnen de familie ontstond weerstand. Kon dit geheim wel naar buiten worden gebracht? Dekker had desondanks de moed deze geschiedenis op te schrijven. Hij weet zijn mening, zijn twijfels en zijn vragen subtiel in het verhaal te verweven.

Stel vragen aan Alex Dekker
Op maandag 7 maart vanaf 19:30 uur zal Alex Dekker op FOK! vragen van users beantwoorden. Wil je weten hoe hij de speurtocht heeft ervaren, hoe zijn familie het boek heeft ontvangen, of heb je andere vragen aan de auteur, dan kun je die live stellen in het interviewtopic in het Cultuur & Historieforum.

Win een van de vijf boeken
In samenwerking met Just Publishers mag FOK! 5 exemplaren van dit boek weggeven aan deelnemers aan het interview. Wil jij kans maken op een van deze boeken, stel dan op maandag 7 maart  vanaf 19:30 uur jouw vraag voor Alex Dekker in het interviewtopic. De auteur kiest vervolgens zelf de vijf beste vragen, die beloond worden met een exemplaar van het boek. Ook crew kan kans maken op dit boek.

Klik hier voor meer informatie over deze actie!