FOK! zoekt crewmembers

Wil jij bij de FOK!-crew horen? Wil jij je brievenbus volgegooid zien worden met pakketten vol cd’s, boeken en dvd’s? Wil jij meegluren achter de schermen en alle ins and outs van FOK! leren? Wil jij de wereld vertellen wat je van een film, boek of cd vindt? Wil jij met beroemde auteurs, acteurs en muzikanten kletsen? Lees onderstaande tekst dan heel zorgvuldig…

FOK! zoekt:

2 boekreviewers: FOK! zoekt een all-rounder, die zowel fictie als non-fictie leest, dunne als dikke boeken kan verteren en intelligente dingen kan vertellen over een genre, een boek, een auteur, een plot. FOK! zoekt ook een boekreviewer die literair georiënteerd is, voor het iets zwaardere werk. Lukt het je om minstens twee boeken per maand uit te lezen en te bekritiseren, dan ben jij de onze! 

2 bioscoopfilmreviewers: FOK! zoekt fervente bioscoopgangers, wiens baan/studie het toelaat dat ze een paar keer per maand een persvoorstelling kunnen bijwonen. Deze pv’s zijn vrijwel altijd in Amsterdam. Kun jij enthousiast vertellen waarom de nieuwste Burton bagger is, of een of andere remake geniaal, dan hoor jij nu een mail aan FOK! te tikken.

1 dance-reviewer, die bekend is met alle onderstromen en varianten, lounge, trance, hardstyle, et cetera. FOK! krijgt veel dance-cd’s geleverd, waardoor we nu een extra reviewer voor dit genre kunnen zoeken. Wil jij de meest swingende FOK!-reviewer zijn? Schrijf dan nu die sollicitatie!

Meerdere interviewers: FOK! is op zoek naar meer interviewers. We krijgen regelmatig aanbiedingen om diverse artiesten te interviewen, uit de muziekindustrie, maar ook steeds meer uit de (internationale) auteurspoel en uit de filmwereld. De interviews vinden meestal in Amsterdam plaats, maar het kan ook om telefonische en heel soms mailinterviews gaan. Dicht bij het vuur wonen en/of enige ervaring met journalistiek is wel een pré. Als interviewer word je niet op een bepaald onderdeel aangenomen. Er wordt van je verwacht dat je in staat bent je te verdiepen in zowel een acteur, auteur als muzikant of andere boeiende persoon. Omdat de interviewmogelijkheden onregelmatig zijn en een interview meer tijd kost dan een review, worden interviewers niet gehouden aan het minimum van 2 stukken per maand. Voor de geïnteresseerde en dappere FOKker, die van machtige ervaringen houdt! De posities van reviewer en interviewer zijn erg goed te combineren.


Als reviewer wordt er van je verwacht dat je minimaal 2 reviews per maand kan schrijven, maar het liefst meer. Het blijft één van de leukste baantjes binnen FOK! aangezien je het gereviewde materiaal gewoon mag houden! Daarnaast kom je ook nog eens achter de schermen van FOK! terecht waar je al snel de hele FOK!-crew kan leren kennen en mee kan discussiëren over de gang van zaken binnen FOK!. Als je interesse hebt in één van de reviewposities, stuur dan voor 15 oktober 2008 een mail naar frontpage@fok.nl ovv Reviewer/Interviewer 2008-2 met daarin informatie over jezelf, welke reviewpositie je ambieert en waarom.