Zelf inkleurbare kalender meest waardeloze kerstpakket

Icoon SitenewsNederland bleek ook tijdens de afgelopen feestdagen niet bepaald tevreden over het ontvangen kerstpakket. Een groot aantal teleurgestelde Nederlanders deponeerde hun pakket én ongenoegen bij de speciale digitale Kerstpakketten Klaagmuur op het FOK!forum, een initiatief van Pluimen en FOK!. Tot het meest waardeloze kerstpakket van 2006 werd gekozen: een kalender om zelf in te kleuren.

Aanleiding voor de introductie van de Kerstpakketten Klaagmuur was recent onderzoek waaruit bleek dat een op de vijf Nederlanders graag moppert over de inhoud van het kerstpakket. Ga je gang, vonden Pluimen en FOK!. Een gelegenheid waarvan gretig gebruik werd gemaakt. Ruim 13.000 bezoekers vergaapten zich aan de ingezonden ergernis.

Geklaagd werd er onder andere over een hamster in een veel te klein hok en waardebonnen voor Dirk van den Broek terwijl er in de buurt geen vestiging te vinden is, maar het merendeel koos de zelf inkleurbare kalender tot het meest waardeloze kerstpakket van 2006.

"Dit jaar is het, ook al dacht ik dat het niet erger kon, het ab-so-lu-te dieptepunt... een kleur zelf je kalender in, ter waarde van, niet schrikken van dit massale bedrag: 5,70 euro", licht de teleurgestelde ontvanger van het cadeau toe.

De ongelukkige werd beloond met een Kerst Pluim. De overige prijswinnaars waren:
- boekje voor verpleegkundige met als thema 'leven met ziekte, gebrek, of handicap';
- picknickmand met inhoud en schaaltje beschilderd door bewoners verzorgingstehuis;
- acht magneetjes aan een ijzerdraadje;
- een miniatuur bonsai kerstboompje.