FOK! WaterWars in volle gang!

Icoon SitenewsZo, hier even een update van de WaterWars 2006, georganiseerd door FOK!

In dit uiterst spannende spel kunnen de deelnemers een keer in de huid kruipen van een echte huurmoordenaar. In principe werkt het spel heel simpel. Je kon je aanmelden tot en met zes augustus, door een mail te sturen met daarin je naam, adres, plaats waar je werkt of naar school gaat en het belangrijkste, de foto. Meer dan 250 mensen schreven zich in. Op acht augustus ging het dan eindelijk echt van start. Alle deelnemers kregen zowel de rol van HM (hitman) en TG (target) toebedeeld. Iedereen kreeg een mail van de organisatie met daarin de voornaam, straat (zonder huisnummer), woonplaats en foto van zijn TG en moest in tien dagen proberen zijn TG nat te maken. Het TG was zo dicht mogelijk bij zijn HM, zodat het makkelijk was hem/haar te vinden en te "killen". Het lastige aan het spel is dat iedereen zowel een HM als een TG is, en dus constant het risico loopt om zelf neergeschoten te worden. Een mooi voorbeeld hiervan komt van user boertie, zoals hij het heeft geschreven in het FOK! WaterWars 2006 forum:

Mijn Hitman én target komen gewoon naar mij toe. Ik wist dat mijn broer mijn TG was, maar ik wist ook dat het TG van mijn broer mijn hitman was.
Ik dus ff een plannetje in elkaar geflanst om van mijn HM af te komen.

Mijn broer was al een paar keer bij mij geweest, ik had hem dus zo af kunnen schieten maar dan ben ik nog niet van mijn HM af.
Vrijdagavond was ik dus bij mijn broer op visite toen ik een telefoontje van het thuisfront kreeg dat er een aantal jongens rond het huis hing. Ik dus mijn broer daar op af gestuurd. Het bleek dus inderdaad mijn HM te zijn en dus ook het TG van mijn broer.
Niet veel later kreeg ik een telefoontje van mijn broer dat hij zijn TG eliminated had en zo weer thuis kwam (waar ik natuurlijk op gewacht had).
Later op de avond toen ik naar huis ging moest het gebeuren. Ik trek mijn jas aan en zeg tegen mijn broer: Ik heb nog 1 vraagje,....*squirt*.... mag ik jouw speelcode?


Op elf augustus gaf de organisatie toen de voornamen en huisnummers van de TG's vrij aan de HM's. Vooral in de rustige regio's was het namelijk lastig om je TG te vinden, en na drie keer 20 kilometer gefietst te moeten hebben wil je ook eens wat succes. Dit maakte het spel een stuk makkelijker, en voor sommigen zelfs een beetje té makkelijk, maar het ging toch goed.

Inmiddels waren de regels ook al een beetje veranderd. Omdat er geen veilige plaatsen waren (zowel thuis als op je werk/school mocht je geraakt worden) kwam de regel erbij dat het TG zijn HM ook nat mocht maken. Als de HM dan geraakt was moest hij/zij een uur wachten om de "kill" opnieuw te mogen proberen. Het regende toen flink, dus af en toe was het onduidelijk wie nou het eerst geraakt werd, maar deze nieuwe regel resulteerde in erg veel lol en veel watergevechten, en natuurlijk moest je als HM uitkijken dat jij als eerste spoot en dat je niet meteen geraakt werd door je TG. Een extra spanningselement dus.

Zodra het TG door zijn/haar HM geraakt wordt moet hij zijn speelcode afgeven. De HM voert die vervolgens in op waterwars.fok.nl en zo ziet de organisatie welke kill is gebeurd. De HM krijgt een kill erbij op zijn lijstje en een nieuw TG en het TG gaat uit het spel.

Op 18 augustus was dan de eerste ronde afgelopen. Ongeveer zestig deelnemers waren nog over, en er was flink gekilld. Ook waren er flink wat die zelfmoord hadden gepleegd en er waren ook deelnemers die uiteindelijk helemaal niet woonden op het adres dat ze hadden opgegeven. De valsspelers werden gediskwalificeerd.

En nog steeds is het spel in volle gang. Er zijn nog meer dan vijftig spelers over, en daarbij zijn er ook flink wat die al twee kills of meer achter de rug hebben. Het wordt ook steeds moeilijker, want de TG's zijn steeds verder weg, aangezien die in de meest dichtbije omgeving vaak al dood zijn. Het spel gaat door tot één september, en houdt natuurlijk eerder op als er nog maar één iemand over is. Die persoon wordt dan officieel de winnaar van FOK! WaterWars 2006!

De dappere deelnemers doen het ook niet voor niets, we hebben mooie prijzen!

Volgen wat er verder nog allemaal gebeurt kan (vooral) in het speciale FWW'06 forum en dan zou ik het vette ervaringentopic aanraden.

Let's get wet!