FOK! eindigt medicijnenzoektocht op 2e plaats

Een maand geleden viel er hier al een oproep te lezen om je computer in te zetten voor de bestrijding van ziekten als AIDS en kanker. De oproep werd geplaatst ter gelegenheid van de vierde zogeheten 'stampede', waarbij in de maand juni in wedstrijdverband werd gekeken wie er de meeste computerkracht in kon zetten voor het onderzoeksproject Find-a-Drug. Vanuit FOK! werd er voor het eerst aan de stampede meegedaan, wat een groot succes is geworden.

Uiteindelijk besloten bijna driehonderd FOK!kers mee te doen, en na een aarzelende start klom ons team langzaam omhoog in de ranglijsten. Na een spannende strijd wisten we zelfs, ten koste van "De Stampertjes", naar de 2e plaats te stijgen. Aan het einde van de maand was de hoogste dagscore regelmatig voor FOK!, maar het gat naar nummer één "The Bearhunters" bleek niet meer te overbruggen.

Het stampedeteam van FOK! wist dus de meeste Tweakers te verslaan, maar al het rekengeweld bleek net niet genoeg voor de eerste plaats. Desondanks was het een geslaagde maand, waarin veel nuttig werk is verzet. Alle FOK!kers die hebben meegedaan worden dan ook bedankt voor hun inzet. Met name de users devzero en mvdlubbe bleken in staat te zijn veel computerkracht in te zetten. De top drie wordt afgemaakt door joosd. Als je wilt weten op welke plaats jij geëindigd bent, kun je de complete ranglijst onderaan deze pagina bekijken.

Met de maand juni mag de stampede dan afgelopen zijn, maar het Find-a-Drug onderzoeksproject draait natuurlijk gewoon door. De deelnemers kunnen allemaal voor zichzelf beslissen of ze hun computer willen blijven inzetten of niet. Een aantal FOK!kers heeft inmiddels zelfstandig besloten een vast subteam op te richten, met de naam Fokschaap. Ze zullen gaan kijken of ze binnen de Dutch Power Cows, het grootste Nederlandse team dat tevens de stampede organiseerde, wél de eerste plaats kunnen behalen.

Meer informatie over Fokschaap kun je in een topic op het forum vinden. Daar, en in het vorige FP-bericht, vind je ook informatie over het meedoen met het Find-a-Drug project.


Met dank aan Mist voor zijn tekst voor dit stuk.