Codename: Panzers Phase One

Bernd (Retuobak)
In Codename: Panzers Phase One kun je uit drie verschillende campagnes kiezen, de Duitse, Sovjet en geallieerde campagne. Elk van de campagnes bestaat uit een groot aantal missies welke je door heel Europa zullen leiden, van de invasie van Polen in \'39 tot D-day. In de missies speel jij als een officier welke de leiding heeft over een klein aantal eenheden. Nieuwe eenheden kun je aan het begin van missies kopen met de punten die je verdiend hebt door andere missies goed te volbrengen.

Door de tijd heen zal het materieel dat je kunt aanschaffen ook sterk verbeteren. Zo heb je in het begin in de Duitse campagne slechts de beschikking over simpele Panzer I en II\'s, maar krijg je later toegang tot bijv. Sturmgeschütz of Panzer IV\'s. Dit verbeterde materieel kun je toevoegen aan je eenheid door oude eenheden te vervangen of bijkopen tot je aan het maximum aantal eenheden van 25 zit. De eerste optie is wel in vrijwel alle gevallen het beste aangezien eenheden ervaring opdoen en je deze bij upgraden behoudt.


Luchtafweergeschut is ook erg effectief tegen Britse \"Mathilda\" tanks

Een relatief originele feature is het feit dat de campaign mode voor een aardig deel draait om personages. Zo speel je aan Duitse zijde als Hans von Gröbel, een relatief jonge en zeer gerespecteerde officier. Aan geallieerde zijde kom je ook Michelle (of ze French resistance ) tegen. Ook in deze game herhaalt ze niks.