DVD: Soccerkings Air Moves en Ground Moves

Wouter Kursten (Magneet)
Iedereen kent ze wel: die jongens die op de hoek van de straat allerlei trucs staan te doen met een voetbal. Nu krijg je zelf ook de kans om deze trucs te leren met twee dvd's van de Soccerkings: Ground Moves & Air Moves. Met behulp van deze dvd's kan je nu zelf je buurtgenoten versteld doen staan met geweldige trucs.

Beide dvd's zijn op eenzelfde manier opgebouwd. In het menu kan je kiezen uit drie verschillende mogelijkheden: training, combo's en specials. Het trainingstuk bestaat ook weer uit meerdere onderdelen.



Op de Ground Moves dvd kun je bij de training kiezen uit Basics, Shocks, Jump tricks, Beatmoves, Around, Akka en Panna. De Air Moves dvd biedt je de keuze uit Basics, Flicks, Juggling, Sitting, Balance, Traps en Tricks. De combo's beslaat op beide dvd een combinatie van verschillende trucjes.

Helaas wordt er niet echt uitgelegd op de dvd's. Je ziet eerst de trucjes twee keer op volle snelheid. Hierna wordt hij vertraagd afgespeeld met aanwijzingen in de vorm van tekst in de linkerbovenhoek. Als laatste wordt de truc nog een keer herhaald maar dan meer ingezoomd op de benen. Commentaar wordt er totaal niet gegeven, het enige geluid dat je hoort is de muziek die onder de beelden gemonteerd is. Gelukkig zijn er wel continu andere liedjes anders zou het snel saai worden.

De specials zijn eigenlijk de extra's op deze dvd's. Hierbij worden in bijvoorbeeld parkeergarage's, op pleinen of op basketbalvelden demonstraties gegeven. Dit kan een Soccerking alleen zijn of meerdere die het tegen anderen opnemen. Ook doen ze samen shows.




De Soccerkings bestaan uit Ruud Bos, Nelson de Kok, Omar Nejjari en Nam New-En. Volgens velen zijn zij de absolute sterren van de straatvoetbaltrucs. Ze hebben al meegewerkt aan meerdere reclames waarin ze trucs deden in plaats van de echte voetbalsterren. Ook werkten ze in het verleden mee aan voetbalgames als Fifa Street van EA Sports.

De grote vraag blijft eigenlijk of je echt iets hebt aan deze dvd's. Persoonlijk had ik liever gezien dat er via commentaar tips werden gegeven over de verschillende trucs. Nu zie je alleen truc na truc en hopelijk is de vertraagde weergave genoeg om hem na te kunnen doen. Tevens is het vrij irritant dat de Nederlandse ondertiteling door de Engelse tips heen staan. Hierdoor wordt de ondertiteling redelijk onleesbaar.

Deze dvd's krijgen van mij twee sterren. Ze zijn wel aardig maar of je er als jonge straatvoetballer echts iets aan hebt vraag ik me af. Dan kan je beter zelf dingetjes uitproberen en een eigen stijl ontwikkelen.


Label: House of Knowledge Releasedatum: 22 augustus 2006 Kijkwijzer:
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!