Digital: Magix Music Studio 2005 deluxe

Hans-Robert (Adagio)
Magix presenteert met Music Studio 2005 deluxe een complete virtuele geluidsstudio voor de pc. Je kunt er geluiden mee opnemen en je kunt er muziek mee componeren. Je kunt je midi-apparatuur door het pakket laten aansturen en je kunt door middel van de ingebouwde synthesizers je eigen geluiden en sequences maken. Tot slot kun je je eigen productie afmixen en branden op een cd of dvd.

De belangrijkste onderdelen uit het softwarepakket zijn de Audio Studio en de Midi Studio. Deze twee programma's zijn bedoeld voor het respectievelijk bewerken van geluid (doorgaans mp3- of wave-bestanden) en muziek in de vorm van midi-bestanden.

Daarnaast wordt Media Manager 2004 silver geïnstalleerd. Dit programma is bedoeld als beheerprogramma voor al je foto-, video- en geluidsbestanden. Niet erg geslaagd: ten eerste biedt tegenwoordig iedere softwareproducent een dergelijk programma aan, ten tweede loopt deze manager voortdurend te verkondigen welke gave opties ik nog meer krijg als ik het zijn duurdere broertje koop.

Als laatste wordt ook Print Studio 3.5 op de harde schijf gezet. Dit is een leuk uitziend programma dat bedoeld is om eenvoudig covers voor je cd's te scannen, te ontwerpen en/of te printen. Leuke extra, maar we komen voor het geluid. Aan de slag dan maar...