User van de maand juli: Teknomist

Het heeft een flinke tijd geduurd, maar het is weer terug: de User van de Maand! Na in 2009 al kennis te hebben gemaakt met JJH, JortK en dagdag is het nu tijd voor de volgende grote naam. Je zal hem waarschijnlijk kennen van zijn grote posthistory met zeer veel UVT-forums.

Dames en heren, ik stel aan u voor: Teknomist


Teknomist in de zon


Het is dinsdag 31 december 2002. Rond 15:07 maken we kennis met FOK!ker Teknomist, op het forum beter bekend als Tek. Laten we dieper op de UVT-legende ingaan. Voor wie hem nog niet kent, bij deze een kleine FOK!king geschiedenis. “Een collega had ergens in 2003 of 2004 een remote tracker van Fokzine op zijn website staan. Ik ben op die manier via de Frontpage op het forum terecht gekomen. In die tijd had ik nog geeneens een pc met internetverbinding, dus fokken deed ik in het begin vooral op mijn werk en bij mijn ouders.”

De username Teknomist doet al snel vraagtekens rijzen. Hoe is de man achter deze username op deze naam gekomen? “Het is een samenvoeging van techno en economist. Ik studeerde in die tijd economie en ik ben een groot liefhebber van techno, dus deze keuze lag voor de hand. En de nick was gelukkig nog niet geregistreerd.” Van de studie voor economist is veel terecht gekomen. Na het voltooien van deze opleiding is de populaire FOK!ker nu werkzaam als ‘witteboordencrimineel’.

Wie is de man achter Teknomist? Tijd om hem eens wat beter te leren kennen.
Tek woont samen met zijn (fictieve) reuzenpanda genaamd Tai Shan, hij woont naar eigen zeggen ergens in het zuiden van het land. De grootste hobby van Tek is muziek in al zijn facetten, namelijk het verzamelen, maken, luisteren en draaien. Maar het blijft niet alleen bij muziek. Andere bezigheden zijn ook uitgaan, films kijken, poolen en zwemmen. Ook lezen behoort tot een favoriete bezigheid van Tek. Van FOK! probeert hij iets meer af te kicken. “Ik zit nu gemiddeld 1 à 2 uur per dag op FOK!. Dit is uiteraard wel eens anders geweest.”


Tai Shan


Zeer opzienbarend aan Teknomist is zijn grote aantal posts. Op moment van schrijven heeft hij de 87785 bereikt, en met een gemiddeld aantal van 37 (!) posts per dag gaat dit alleen nog maar groter worden. “Ik heb wel een triest hoog aantal posts, dus mijn username moet op zijn minst wel een belletje doen rinkelen bij sommigen. En uiteraard zullen velen mijn Marokkaanse ubergaynicht-kloon wel kennen…”

Teknomist draait inmiddels al ruim zes jaar mee op FOK!. De vele rellen, spraakmakende zaken en overige interessante topics zijn niet aan Tek voorbij gegaan. Bij het woord ‘FOK!’ zijn er enkele positieve, maar ook negatieve herinneringen die naar boven komen. “De beste herinneringen zijn de foto’s van ijsmeis en de vette Kittengate-rel, slechte herinneringen zijn de figuren Oversight en Mirage. Dankzij dit soort idiote figuren is mijn aversie tegen TRU en BNW ontstaan.” Ook heeft FOK! hem een enkele minuut of fame geschonken. Tijdens de aanslag op Koninginnedag is hij met zijn username pontificaal in beeld gekomen bij RTL Boulevard.


Wereldfaam op RTL Boulevard


Voor wie het nog niet wist of inmiddels allang weer was vergeten: Tek is ook nog een tijd moderator geweest van FOK!. “Ik ben begonnen met een half jaar Klaagbaak te modereren. Echter heb ik op verzoek van Dr.Dagglahet het afvoerputje van FOK! ingeruild voor het meest toffe subforum van FOK!: Uitgaan & Vrije tijd. Hier ben ik een paar jaar moderator van geweest, maar hoe lang dat precies is geweest weet ik niet meer. Sinds ik moderator af ben laat ik mij niet zo heel veel meer zien buiten UVT en MUZ.”

Omdat Tek veel in UVT post, is een voor de hand liggende vraag of hij ook veel uitgaat. “Eigenlijk niet zoveel meer, want drugs doe ik niet meer en uitgaan staat qua heftigheid ook op een laag pitje. Ik ben van iemand die 8 jaar lang elk weekend 2 à 3 avonden uitgaan en vaak nog lang afteren inclusief veel drugs, verandert in een echte kroegtijger. Ik ben een fervent liefhebber geworden van het “bruine leven”. Daar bedoel ik overigens niet de geaardheid van de gemiddelde fokker mee. Ik vul mijn avonden namelijk nu met gezellig Belgisch bier consumeren in bruine kroegen, lekker uit eten gaan, tafelvoetballen en poolen. Er bestaat nu ook zoiets als een tek-buik; ik vermoed dat dat zijn oorsprong vindt in deze ommezwaai.”

Flink de beest uithangen of niet, UVT zal toch altijd een speciaal plekje in Tek’s hart hebben. “De users die er posten hebben veel gemeen qua muzieksmaak en interesses en velen ken ik van het uitgaan vroeger; dus is het fijn om daar rond te hangen. Daarnaast blijf je natuurlijk een UVT-er voor het leven.”
Mocht Teknomist ooit nog modrechten krijgen, dan weet hij precies wat hij er mee gaat doen. “Ze misbruiken, net zoals ik toen ook al deed .”