DVD: 24 Redemption

Voor atoombommen, gifgassen en tientallen terroristen draait Jack Bauer zijn hand niet meer om. Maar een schrijversstaking in Hollywood kon niet voorkomen worden door de Amerikaanse CTU-agent. Na ruim anderhalf jaar afwezigheid is Jack weer helemaal terug en schittert hij in de tv-film 24: Redemption!


24: Redemption is de prequel van het zevende seizoen van de serie. Dit seizoen had eigenlijk al dit jaar uitgezonden moeten worden, maar door de eerder stakingen besloten Fox en de producenten van de serie om het een jaartje uit te stellen. In januari 2009 zal de eerste aflevering te zien zijn in de VS, later dat jaar zal ook RTL 5 de serie uit gaan zenden. Als goedmakertje is er een anderhalf uur durende tv-film gemaakt, die zich afspeelt tussen seizoen zes en zeven.

Het is 2017 als de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten ingezworen wordt in Washington DC. Jack Bauer zit op dat moment duizenden kilometers verderop, in Afrika. Hij is op de vlucht voor de Amerikaanse overheid die hem wil berechten naar aanleiding van zijn allesbehalve vriendelijke werkmethoden in zijn jaren bij CTU (Counter Terrorist Unit). Aan het einde van het zesde seizoen nam hij afscheid van zijn grote liefde Audrey en zijn werk bij de overheid, en nu probeert hij tot rust te komen in Afrika. Daar werkt hij als zendeling voor zijn oude vriend Carl Benton.


Al snel blijkt dat tot rust komen er niet in zit voor Jack. Een gewelddadige militie ronselt jonge kinderen om voor hen te vechten. Jack heeft geen keus, hij moet noodgedwongen weer aan de bak om de militie tot stoppen te dwingen en de kinderen te redden. En dat levert weer het nodige spektakel op. Ontploffingen, geweervuur en martelingen, oftewel 24 op z'n best. De anderhalf uur vliegen voorbij en de film zit vol met actie, spanning en emotie.

De dvd bevat een aantal leuke extra's. Voor hen die het zesde seizoen gemist hebben, of niet meer precies kunnen herinneren wat er nou allemaal gebeurde, is er een samenvatting van vier minuten om het geheugen even op te frissen. Daarnaast zijn er nog een aantal verwijderde scènes op het schijfje te vinden. Maar het leukste extraatje is de sneak preview van de eerste aflevering van het zevende seizoen. Deze zeventien minuten beloven veel goeds voor komend jaar!

24: Redemption is een film die prima te volgen is zonder dat je de eerdere seizoenen van de serie hebt gezien. Voor de doorgewinterde 24-kijker zullen er een aantal voorspelbare momenten in zitten, maar dat wordt meer dan goed gemaakt door de actie. Net als de serie is deze film in real-time. Natuurlijk zijn bepaalde gebeurtenissen in dat licht onmogelijk en soms wat ongeloofwaardig, maar het is en blijft televisie. Het spektakel is enorm, en van het eerste bliepje tot het laatste bliepje van de klok blijft het boeiend om naar te kijken. Jack is back, en de wereld zal het weten!

De dvd is vanaf maandag 1 december te verkrijgen, en de film is zondagavond 30 november om 21.30 uur te zien op RTL 5.


Label: 20th Century Fox Releasedatum: 1 december 2008 Kijkwijzer:
Waardering film: - Waardering extra's: