Big Ben Force Glass Screen Protector Kit

Apparaten met een scherm vormen altijd een risico. Of het nu gaat om een smartphone, tablet, PlayStation Vita of Nintendo Switch, je wil liever niet hebben dat je scherm beschadigd raakt of erger. Screen protectors vormen een logische oplossing om je scherm te beschermen.

Force Glass Screen Protector

Zeker bij Nintendo Switch zijn sommige mensen angstig dat hun scherm beschadigd of kapot gaat. Niet alleen kun je het apparaat met je mee dragen en heeft het een touchscreen, sommigen zijn ervan overtuigd dat het gebruik van het docking station je scherm krasjes kan geven. Echt bewijs is daar niet voor (anders zou de ophef rondom het probleem ook wel een stuk groter zijn), maar goed, better safe than sorry.

Wat je wil van een screen protector zijn, naar mijn mening, drie dingen. De protector moet stevig zijn, de protector moet de helderheid van je apparaat niet verlagen en de protector moet eenvoudig schoon te vegen zijn. De Force Glass Screen voldoet wat dat betreft aan al deze punten. Big Ben belooft een hardheid van het glas van 9H+, wat vrij sterk schijnt te zijn. Na de stappen te hebben gevolgd om de protector aan te brengen (veeg het scherm schoon, maakt het schoon met een alcoholdoekje, haal met een plakstrip overgebleven vuil weg, uiteraard met de doekjes inbegrepen) valt meteen op dat het scherm niet donkerder is geworden. Kleurrijke games als Splatoon 2 blijven kleurvol, terwijl donkere games als DOOM prima zichtbaar blijven.

Force Glass Screen Protector 2

Uiteraard kan de screen protector vies worden door bijvoorbeeld vette vingers, maar ik heb geen enkele moeite om het scherm met een simpel brillendoekje af te vegen wanneer het nodig is. De protector is overigens slechts 0,45mm dik en zorgt ervoor dat je Nintendo Switch nog perfect in de docking station past. Een mooi bijkomend voordeel is dat Big Ben een levenslange garantie meegeeft met de screen protector. Wanneer je jouw product registreert kun je maximaal één keer per jaar een nieuwe aanvragen bij Big Ben zonder extra kosten.

Veel meer valt er denk ik niet te zeggen over een screen protector. De Big Ben Force Glass Screen Protector doet wat het moet doen zonder problemen op te leveren. Ben je dus nog op zoek naar een screen protector voor je Nintendo Switch, maar weet je niet zo goed welke je moet hebben is deze een prima aanrader.