CD: Rude Awakening - Fragments Of The Future

Hoe om te gaan met de dalende cd-verkopen door het downloaden? Sebastian Hoff, beter bekend onder de aliassen Promo en Rude Awakening, kwam met een simpele oplossing: verhoog de toegangsprijs van je eigen feestje en geef de bezoekers een gratis cd. Dit experiment werd 21 juni jongstleden voor het eerst uitgevoerd tijdens het feest Club r_AW met het tweede studioalbum van Rude Awakening, Fragments Of The Future.


Na een korte intro worden de speakers meteen flink op de proef gesteld. De vette bassen dreunen er flink op los. Tracks als 'Wide Awake' (samen met Amok), 'Memory Loss' en 'Vive La France' knallen letterlijk én figuurlijk van de plaat af. De rauwe, rollende kicks geven de tracks een vol geluid. In combinatie met de synths, percussie en samples die gebruikt zijn, kun je de buren prima vermaken door de volumeknop even goed open te draaien. Stilzitten is een lastige opgave tijdens het luisteren, maar daar is dit genre dan ook niet op gericht!

Maar het is niet alleen gedreun wat Rude Awakening ons voorschotelt. Zo zijn 'Wishful Thinking', 'r_AW Funk' en 'The Silent Boatman' een paar rustpunten op de CD waar de harde, rauwe kicks vervangen zijn door breakbeats. Iets wat overigens totaal geen afbreuk doet aan de duistere, mysterieuze en agressieve sfeer van het album.


Het album is moeilijk om in één hokje te stoppen: een duidelijk kenmerk van het werk van Sebastian Hoff. Met deze cd laat hij weer horen dat hij een echte allrounder is op het gebied van het harde werk. Het is industrial hardcore dat de boventoon voert, maar de uitstapjes naar stijlen als breakbeat en UK hardcore zijn meer dan geslaagd.

Rude Awakening heeft een prima album neergezet waar snoeihard gedreun op tijd afgewisseld wordt met wat rustigere tracks, om eenmaal een beetje bijgekomen weer flink door te rammen. Voor de liefhebbers van het rauwe, duistere werk is Fragments Of The Future een album om niet te missen!

Tot slot nog een compliment voor het artwork, wat helemaal in de stijl is van het in de introductie genoemde verhaal. De print op het schijfje en de inlay zijn in de stijl van een Philips cd-rewritable, met de titel en tracklist er als het ware met de hand opgeschreven. Net een echt gedownloade cd. Niet dat je dit album hoeft te laten liggen vanwege de prijs, want je kunt het schijfje via de webshop van The Third Movement aanschaffen voor slechts ¤ 6,50. Een prijs waar andere artiesten een voorbeeld aan kunnen nemen en wat de verkoop van cd’s in het algemeen wel eens flink zou kunnen doen toenemen…


Label: The Third Movement Datum: 21 juni 2008
Waardering: