Telefoon: Oukitel K10000 Pro; Onbetwiste accukoning

5. Prestaties & Software

Prestaties

Uiteraard is de telefoon aan diverse testen onderworpen waaronder benchmarks. Ik wil er wel op wijzen dat benchmarks alleen een indicatie zijn en zeker niet altijd de praktijk weergeven. Natuurlijk heb ik ook de Oukitel K10000 Pro in de praktijk getest en ook deze resultaten kun je hier vinden.  

Benchmarks

De SOC (System On a Chip); een MTK6750 processor geklokt op 1.5GHz. Deze processor van MediaTek in combinatie met 3GB RAM zorgt voor de volgende benchmarks:

  • Antutu: 444289 
  • Geekbench 4: 609 single, 2622 multicore 
  • Geekbench 4 compute: 1755

In vergelijking met de K10000 van vorig jaar zie je dat de Pro met de MTK6750T een redelijke upgrade heeft gekregen. Waar het voorgaande model een score van 23365 haalde; heeft de K10000 pro met 44289 bijna 50% meer power in huis. De score is verder in lijn met andere toestellen die een vergelijkbare processor hebben. 

Ook in andere Benchmarks kan het toestel goed meekomen met andere toestellen in de zelfde prijsklasse en vergelijkbare chippset. Zo noteert het toestel een Geekbench singlescore van 607:  en een Geekbench miltiscore van 2607. Prima scores voor een toeste van om en nabij de 150 euro. 

Connectiviteit

Hieronder kun je de ervaringen vinden die ik heb gehad op het gebied van connectiviteit met dit toestel. 

GPS:

De GPS van het toestel ok. Het toestel kan redelijk snel een lock krijgen. Ook blijft de lock over het algemeen goed hangen. Een keer tijdens de testperiode deed de GPS niet wat deze moest doen. Er was toen een zeer instabiele fix. Een dag later was het probleem nergens meer te bekennen. Toch lijkt het geheel dus niet helemaal vrij van issues.

Er is minimaal sprake van drifting; maar niet dermate ernstig dat de navigeren niet mogelijk is. Op de dag met GPS problemen na bleef de GPS altijd netjes de weg volgen.  

WiFi

De WiFi van de Oukitel K10000 Pro is zoals we ondertussen vaker zien bij Oukitel toestellen weer erg goed. Het bereik is bovengemiideld hoog; en ook de troughput op locaties iets verder van de router vallen niet tegen. De antenne die Oukitel gebruikt blijkt een solide keuze te zijn.  

Bellen / 3G/4G 

Bellen gaat goed met het toestel, de verstaanbaarheid van de andere kant is goed, ook het volume kan hoog genoeg. Daarnaast heb ik ook geen klachten ontvangen over mijn verstaanbaarheid. De oorspeaker kan daarnaast redelijk hard. 

Oukitel heeft er dit jaar voor gekozen om naast de 800MHz ook de 900MHz 4G frequentie te ondersteunen. Dit betekend dat je nu bij iedere provider met de K10000 pro terrecht kan in Nederland. 

Over de 4G snelheden heb ik niets te klagen, de maximale gemeten snelheden lagen op 72 mbit down via 4G. 

Software:

De software van de Ouktiel K1000 pro is prima. Er is een skin aanwezig maar deze is maar deze beperkt zich tot een aantal lichte skins. Het meeste is verholpen door het installeren door een andere launcher, zeker gezien de menu's gewoon stock android zijn. Wel zijn er in het menu een aantal extra functies te vinden (one hand mode, sensorenbediening, etc). 

 

Oukitel K10000 pro int1

Oukitel K10000 pro in2

 

De software werkt verder prima en heeft sinds het uitkomen van het toestel al een drietal updates gehad. Gezien de software erg dicht bij (MTK) stock Android zit werkt alles snel en zonder al te veel haperingen. Ook de extra toegevoegde functies werken allemaal naar behoren.