Vernee Mars Pro - 6GB werkgeheugen

4. Vernee Mars Pro

 

Vingerafdruksensor

Een hele interessante keus van Vernee om deze sensor in de rand te plaatsen en ik moet zeggen, een erg goede keus. Het werkt in de praktijk 100% en is een plek waar ik vaak al het toestel oppak van tafel. Groot pluspunt van deze telefoon dus.

Prestaties

Iets waar ze behoorlijk mee promoten, 6GB werkgeheugen en 64GB opslag in combinatie met de Helio P25. Dit zorgt in Antutu voor een score van 65421 en Geekbench 4048 multicore, 925 singlecore. Getallen zeggen niet zo veel, maar in het dagelijks gebruik merk je niks van lag of andere problemen. De GPS werkt prima, een gemiddelde speaker die niet uitblinkt maar wel ruim voldoende is. Kortom, eigenlijk niks om over te klagen. 

verneemarspro-antutu (Foto: rene90)verneemarspro-geekbench (Foto: rene90)

Software

Helaas hebben ze weer de Touchpal app erop gezet, een soort slim toestenbord waarvan je de app niet kan vinden in de lijst. Wel kan je hem onder instellingen / taal en invoer uitzetten maar liever had ik hem helemaal eraf. Vernee maakt ook gebruik van een eigen skin over een redelijk stock Android. Wel zitten er wat nutteloze functies in zoals de E-ink modus (alles gaat op zwart wit, helderheid naar beneden en je kan maar een paar apps gebruiken).

Batterijgebruik

De 3500mAh is redelijk oké voor dit toestel, ze hebben een balans gezocht tussen een dunne behuizing maar toch voldoende capaciteit. Een dag met gemiddeld gebruik is haalbaar. Door de quick-charge functie is het wel zo dat een half uurtje aan de lader zorgt voor 40% batterij erbij. 

Overige 

De GPS werkt prima, telefoonverbinding in orde en alleen dus de mono-speaker is voldoende maar niks meer.

Camera

Ze hebben de Sony IMX258 sensor gebruikt en ik ben heel blij dat er geen gebruik is gemaakt van een dubbele camera. De laatste tijd zie je allerlei flagships die dit wel toepassen waarbij vaak de software brak is, de 2e lens brak om maar 'hip' te zijn met de dual-cam. Liever gewoon zoals Vernee heeft gedaan een goede sensor die mooie plaatjes schiet. Zie hieronder het resultaat...

verneemarspro-camera1 (Foto: rene90)

verneemarspro-camera2 (Foto: rene90)

verneemarspro-camera3 (Foto: rene90)

verneemarspro-camera4 (Foto: rene90)