Vernee Mars Pro - 6GB werkgeheugen

3. Design en bouwkwaliteit

 

Met de metalen behuizing voelt het toestel erg degelijk. De achterkant en randen zijn uit één stuk gemaakt waardoor je geen naden en kieren hebt wat ervoor zorgt dat het er allemaal netjes en high-end uit ziet. Wel merk je dat de matte achterkant wat gevoelig is voor vingerafdrukken, dat vind ik zelf niet zo'n probleem maar wel iets om even bij stil te staan. De camera en flitser zitten bovenaan en onderaan heb je het Vernee-logo met wat tekst in een soort lichtgrijs wat niet zo opvallend is gelukkig. 

verneermarspro-intro (Foto: rene90)

Het interessante van dit toestel is dat deze een dunne behuizing heeft en ze aan de rechterkant in deze rand een vingerafdruksensor hebben geplaatst. Iets wat ik nog weinig heb gezien bij toestellen en sowieso de eerste keer dat ik dit zelf in de praktijk kan testen. Het ziet er in ieder geval netjes uit, valt niet op en alles is mooi in mat zwart afgewerkt. 

verneemarspro-fpreader (Foto: rene90)

Aan de onderzijde een USB Type-C ingang en een mono-speaker (helaas) en bovenop een 3.5mm audiojack. Het scherm zelf heeft redelijk dunne randen, geen edge to egde wat eigenlijk maakt dat je nog net met je duim de rand kan vasthouden zonder dat het touchscreen al zaken registreert. Het scherm zelf is fullHD, prima kijkhoeken en bovenaan nog een heldere notificatieled. De helderheid laat wel écht te wensen over, vergeleken met andere toestellen. 

verneermarspro-front1 (Foto: rene90)

verneermarspro-front2 (Foto: rene90)

verneermarspro-helderheid (Foto: rene90)
Gigaset ME - Vernee Mars Pro

Nog een kritische noot is de rand onder het scherm. Omdat er geen fysieke knoppen zijn heb je dus een zwart stukje behuizing onder het scherm wat geen functie heeft. Dit zal ongetwijfeld zijn geweest om de batterij en andere hardware de ruimte te geven maar het is wat overbodig. Liever hadden ze hier wel fysieke knoppen geplaatst.

verneermarspro-achterkant (Foto: rene90)