CD: Nekromant - Snakes & Liars

Nekromant is een heavy metal band uit Zweden die eind 2016 is voortgekomen uit de band Serpent. Serpent was een ouderwetse doom metal band die in 2013 was opgericht door bassist en zanger Mattias Ottoson, gitarist Adam Lundqvist en drummer Jocke Olsson. De mannen hadden de schurft aan de oprukkende nu metalscene en wilden met Serpent laten horen dat het nog steeds mogelijk was om muziek zonder fratsen te maken. Het resulteerde in een album op Transubstans Records getiteld Nekromant.

Nekromant - Snakes & Liars
Nekromant - Snakes & Liars

Inmiddels zijn we zo'n twee jaar verder en is er heel wat gebeurd rond het trio uit Vänersborg. Zo werd in december 2016 de bandnaam veranderd in Nekromant, is de muzikale koers verschoven in de richting van de stonerrock en werd er ook nog eens een nieuwe plaat aangekondigd. Een plaat waar de liefhebbers al een tijd reikhalzend naar uitkeken.

Deze fijne plaat getiteld Snakes & Liars is nu te vinden op de Bandcamp-pagina van Nekromant. Bij de Serpent plaat waren we al onder de indruk van het kunnen van deze mannen, op Snakes & Liars weten ze dat ook nog eens ruimschoots te overtreffen. Nekromant is een band waarvan de bandleden de muziek van bands zoals Blue Cheer, Black Sabbath, Sleep en Pentagram ongetwijfeld met de paplepel ingegoten hebben gekregen en dat is goed terug te horen in hun eigen werk.

Nekromant
Nekromant

Waar we bij Serpent nog de nodige doominvloeden konden bespeuren zijn die bij Nekromant ingewisseld voor zweverige psychedelica en groovende riffs van hoge klasse. Met Snakes & Liars heeft de band een plaat uitgebracht die aan alle kanten de sfeer van de vroege jaren zeventig ademt en die je het gevoel geeft alsof je met een tijdsmachine terug in de tijd bent gegaan. Wil je dat zelf ook wel eens ervaren dan kan dat ook via Spotify en YouTube. Liefhebbers van de hierboven al genoemde bands zullen Nekromant ook zeker weten te waarderen.