CD: Firewind - Immortals

Zo'n vijf jaar na het album Few Against Many is er eindelijk weer een nieuwe plaat uit van de groep Firewind. Immortals is het negende studioalbum van de powermetal band uit Griekenland, die in 1998 door gitarist Konstantinos Karamitroudis oftewel Gus G. werd opgericht om een aantal van zijn composities op te nemen. Mocht die naam je bekend in de oren klinken dan is dat niet vreemd. Zo kunnen metalfans hem ook kennen van zijn werk met onder meer Ozzy Osbourne, Arch Enemy en nog een aantal andere bands.

Firewind - Immortals

Aan het conceptalbum Immortals, wat is gebaseerd op een veldslag uit de rijke Griekse geschiedenis, werd meer dan vijf jaar keihard gewerkt. Waar Gus G. de producerstouwtjes voorheen nog zelf in handen hield is er bij deze plaat voor het eerst gekozen voor een externe producer. Voor de productie van het bombastische album ging de band namelijk in zee met niemand minder dan Dennis Ward, die we ook kennen als bassist en oprichter van de band Pink Cream 69. Eveneens nieuw is de aanwezigheid van de nieuwe zanger Henning Basse die de microfoon heeft overgenomen van Apollo Papathanasio. Voor fans van de groep is Basse overigens geen onbekende, aangezien hij in 2015 al tourde met Firewind.

Firewind
Firewind

Met Immortals levert Firewind een zeer indrukwekkende plaat af die bij een doorgewinterde liefhebber van ouderwetse heavy metal en hardrock zeker niet in de verzameling mag ontbreken. Gitarist Gus G. gaat fijn tekeer, drummer Jo Nunez en bassist Petros Christo beuken er flink op los en het geheel wordt aaneengesmeten door de cleane vocalen van Henning Basse en de dominerende synthesizerpartijen van Bob Katsionis. Ben je wel een liefhebber van bands zoals Manowar en Sabaton dan kunnen we je zeker aanraden om deze fijne schijf eens goed te gaan beluisteren.