CD: Royal Thunder - Wick

Het is dit jaar alweer tien jaar geleden dat de band Royal Thunder in Atlanta werd opgericht en dat heuglijke feit wordt gevierd met de derde studioplaat Wick dat deze week is verschenen bij Spinefarm Records. De band, bestaande uit zangeres en bassiste Mlny Parsonz, de gitaristen Josh Weaver en Will Fiore en drummer Evan Diprima, maakt van die fijne groovende rock die ook zomaar ergens uit de vroege zeventiger jaren had kunnen komen. Wick van Royal Thunder is dan ook een fijn veelzijdig album waarop we zowel stevige rocktracks als rustige ballades tegenkomen.

Royal Thunder - Wick
Royal Thunder - Wick

Wick is een album dat muzikaal gezien inhaakt op het geluid van het vorige album Crooked Doors uit 2015. Zo opent de plaat meteen sterk met het bruisende 'Burning Tree', een fraai folkachtig nummer waarbij vooral de getalenteerde snarenplukker Weaver de hoofdrol opeist. In het verleden werd de stem van zangeres Mlny Parsonz wel eens vergeleken met die van Janis Joplin en waarom men dat deed is goed te horen in 'April Showers', een nummer wat overigens ook als eerste single van de plaat is uitgebracht.

Net op het moment dat je denkt te maken te hebben met een plaat van een stevige rockband gaat Royal Thunder pas echt los in 'The Sinking Chair' om daarna zonder enige schroom weer terug te keren naar een wat kalmer tempo. In bijna 55 minuten hengst de band er een twaalftal tracks doorheen waarvan we geen enkele als plaatvulling kunnen benoemen. Wick is namelijk een plaat met alleen maar hoogtepunten en we durven het dan ook gerust het beste werk van het gezelschap tot op heden noemen.

Royal Thunder
Royal Thunder

Ben je wel een liefhebber van stevige rockmuziek met een snufje psychedelica en een echte woeste rockchick met een stem als een nachtegaaltje? Dan kunnen we je zeker aanraden om deze fijne schijf van Royal Thunder eens te gaan beluisteren. Wick is een plaat die vast en zeker in de nodige eindejaarslijstjes op zal duiken.