Lego Dimensions: Fantastic Beasts

Harry Potter was natuurlijk allang beschikbaar voor LEGO Dimensions en natuurlijk kon het niet uitblijven dat andere franchises ook zouden opduiken in LEGO vorm. Alleen dit keer heeft LEGO Dimensions ervoor gekozen om een hele Story Pack om Fantastic Beasts te bouwen. En dat is prima gelukt.

 

Elke Story Pack bestaat uit een grote doos vol met bouwsteentjes zodat je tijdens het spel lekker kunt knutselen. Dit keer zit er in de Story Pack van Fantastic Beasts natuurlijk Newt Scamander, Niffler als wagen en een hele grote opzetstuk voor je toypad. Die van Batman, die ik eerder reviewde, valt in het niets met deze grote unit. Je bent er makkelijk een half uur mee bezig om hem te bouwen, maar dan heb je ook wat, want er zit echt veel detail in. Zo kunnen de deuren open en dicht, de twee platformen aan de zijkant kunnen op en neer, de ramen zijn mooi afgewerkt. Hoewel er best wel een extra minifigure erbij had mogen zitten, is dit wel een van de mooiste opzetstukken die ik in mijn collectie heb.

 

Zoals ik al eerder zei, in de Fantastic Beasts Pack zitten Newt Scamander en een op een kruising van een mol/vogelbekdier lijkende Niffler. Wat meteen opvalt is hoe groot Niffler in de game is (groter dan een gemiddeld LEGO persoon) en hoe klein in de film (formaatje mol/cavia) . Ik ben er nog niet over uit of Niffler nou een voertuig is of niet. Hij kan namelijk wel in drie gedaantes veranderen, zoals de de meeste voertuigen dit kunnen. Echter, hij is wel autonoom te besturen, er hoeft dus niemand op of in hem te zitten om hem voort te bewegen. Het grote voordeel van Niffler is dat hij kan graven. Newt kan toveren met zijn stokje, plantjes water geven, zilveren blokken kapot maken en zichzelf onzichtbaar maken. Over Newt gesproken, zo saai zijn minifigure mag zijn, zo geweldig zijn humor in de game is!

 

De zes levels zijn natuurlijk geïnspireerd door de film en dat kun je goed merken. Je volgt de film van begint tot eind en zelfs de muziek hebben ze gebruikt om de film na te bootsen. Als je het film thema even weg laat, dan valt er op hoeveel detail er in de levels zitten. Het voelt gewoon niet meer aan als een ordinaire LEGO game, maar bijna als een volwaardig op zichzelf staande game. De puzzels zijn aardig, maar niet zo moeilijk en als je een beetje doorspeelt, dan kun je alle zes de levels binnen 4 uur uitspelen, inclusief bouwtijd. Daarbij moet ook gezegd worden dat het einde wel heel abrupt is. De levels zijn prima te spelen zonder andere poppetjes, en gelukkig wordt er niet om de halve minuut gevraagd of je een Hero wil huren voor studs.

 

TT Games had zich er makkelijk af kunnen maken, maar wat ze met Fantastic Beasts gedaan hebben is toch verbluffend. De kleine easter eggs, de personages uit andere franchises die langs komen, de nieuwe minigames waarbij je de toypad moet gebruiken, het voelt allemaal fris aan, ook al heb je de andere delen tot in den treure gespeeld. Vergeet alleen niet dat dit door alle generaties gespeeld kan worden, en dat de game daarom niet zo moeilijk is. 

 

Al met al hoef je geen fan te zijn van Harry Potter om Fantastic Beasts leuk te vinden. Na het spelen van Fantastic Beasts is het zelfs gek dat ze zo weinig met Harry Potter hebben gedaan. Wat mij betreft legt Fantastic Beasts de lat vanaf nu een stuk hoger voor komende Story Packs. Was er maar een toverspreuk om nog meer geld in mijn portemonnee te toveren …