CD: Horisont - About Time

Zo'n twee jaar na hun epische album Odyssey ligt er eindelijk weer een nieuwe plaat van de Zweedse band Horisont bij de betere platenwinkels en daar zijn we eerlijk gezegd best wel erg blij mee. Horisont is namelijk zo'n typische ouderwetse heavy metal band die hun voorliefde voor hun melomane inspiratiebronnen niet onder stoelen of banken steken. Het is dus niet vreemd als je bij het beluisteren van het album About Time het gevoel krijgt alsof je naar zo'n radiostation met van die fijne obscure hard rock klassiekers uit de jaren zeventig en tachtig zit te luisteren.

Horisont - About Time

About Time is de eerste plaat van Horisont die is uitgebracht op Century Media. Waar we op het vorige album de band nog konden horen flirten met een wat meer progressieve benadering van heavy metal zijn de Zweden op deze plaat terug bij de muziek waarmee ze de afgelopen acht jaren naam wisten te maken in de muziekwereld. Oldschool heavy metal met een snufje progressieve rock, New Wave of British Heavy Metal en glamrock.

Horisont
Horisont

In tegenstelling tot de meeste metalbands uit de omgeving van Gothenburg laten de mannen van Horisont zich vooral inspireren door bands zoals UFO, Status Quo, Thin Lizzy, Status Quo en zelfs Rush om er maar een paar te noemen. Vooral de zang en het toetsenwerk bij tracks als 'Without Warning' en 'Point Of Return' doen ons in elk geval behoorlijk aan laatstgenoemde band denken. Ben je wel een liefhebber van een stevige portie ouderwetse progressieve rock met een snufje power metal, doordrenkt met de meest waanzinnige gitaarsolo's, dan mag About Time van Firewind zeker niet in je collectie ontbreken.