De Sims 4 Bowlingavond Accessoires

Niet alleen Hitler wilde als bedrijfsuitje bowlen, ook De Sims 4 houdt van de kegelsport. Belandt deze nieuwe stuff-pack in de goot, of is het een strike?

In De Sims 4 Bowlingavond Accessoires kunnen je sims een nieuw avondje uit beleven. Eerder konden we al uitgebreid uit eten of los in een karaoke-bar, maar vanaf nu mag je met vrienden, familie of alleen naar de bowlingbaan. Nadat het accessoire-pakket is gedownload, vind je in de galerij een compleet nieuw gebouw, namelijk de Oasis Springs Dust Bowl. Dit is een bowling center dat je in Oasis Springs plaatst zodat je er naar toe kan reizen. Het is meteen ook de goedkoopste manier om gebruik te maken van de nieuwe feature. Je mag namelijk ook zelf een bowlingbaan bouwen, maar dat kost én ruimte in je woning én ook meer geld. Wil je helemaal los met vreemdelingen, dan kun je ook een nachtclub, lounge-club of bar uitrusten met een bowlingbaan.

Zelf bouwen
Mocht je zelf aan de gang willen dan heb je genoeg keuze in het decor. De banen kun je uitrusten met neon-lichten, zodat je moonlight-bowling aan kunt zetten. De lichten in de zaal gaan dan uit en de baan wordt met neon verlicht. Tof is ook dat er een rode gloed achter de bal aan 'rolt'. De videoschermen achter bij de kegels laten zien wat je gegooid hebt. In de goot gooien garandeert een huilende clown, een spare of strike worden natuurlijk uitbundig gevierd. Een bar plaatsen behoort ook tot de mogelijkheden. De meubels zoals schoenen- en bowlingbal-kasten kunnen geheel in retrostijl aangeschaft worden.

De Sims 4 Bowlingavond Accessoires (Foto: Electronic Arts)

Oefenen baart kunst
Het bowlen begint nogal klunzig, want je sim moet de kegelsport nog onder de knie krijgen. Zowel kinderen als volwassenen kunnen hun bowlingvaardigheid ontwikkelen door de bowlingbaan met maximaal vier andere Sims te gebruiken. Het level van de bowling-vaardigheid bestaat uit vijf niveaus. Ga je een niveau hoger, dan zijn er extra bowlingballen, handige trick shots en meer. Je kunt met bumpers beginnen, zodat je niet in de goot kan gooien en wat makkelijker punten en dus ervaring scoort. Natuurlijk is dat even grappig als je sim alsnog uitglijdt op de baan. Maar uiteindelijk, met het verhogen van je bowling-ervaring, gaan er toffere worpen de baan op. Je sim wordt behendiger met de bal en de ene na de andere show-worp verschijnt er.

Als je sim een pro aan het worden is, is dat te zien door de bowlinghandschoenen die hij of zij draagt. De echte kingpins gooien natuurlijk met een skull-decorated bowlingbal. Het duurt wel wat lang voordat je zo ver bent, de ervaringsmeter gaat niet bepaald snel. Tenminste, niet met een sim die ook nog moet werken. Neem je een sim-vakantie en ga je een sim-week alleen maar oefenen, dan schiet het veel meer op op dat vijfde niveau te halen. Ondertussen is er geen accessoire-pakket zonder kleding, dus je sims mogen al vanaf het begin van hun bowling-avontuur geheel retro in jaren 70/80 rondlopen, inclusief kapsels.


Conclusie
Het is nooit erg om meer mogelijkheden te hebben in de Sims, en met de De Sims 4 Bowlingavond Accessoires krijg je er een leuke manier bij om je vrije tijd te gebruiken. De fun- en social-meter van je sim hebben er in ieder geval baat bij. Het bowlen is netjes uitgewerkt en de interacties hebben weer die 'Sim-touch'. Voor 9,99 euro heb je een skill, een tijdsverdrijf, kleding, kapsels en interieur er bij. Duur? Elk accessoire-pakket heeft die prijs, dus als je die allemaal niet het geld waard vindt, dan ga je nu weer niet overtuigd worden.