Telefoon: AGM X1 | Indrukwekkend debuut?

4. Scherm & camera

Scherm

AGM X1 scherm

Het scherm van de AGM is een 5.5 inch AMOLED scherm van een onbekende fabrikant. Naast dit scherm zitten een paar relatief grote randen, dit is mede om het toestel valbestendiger te maken. Het is in ieder geval wel weer even wennen in vergelijking met een Elephone P9000 of ZUK Z2 pro die veel dunnere randen heeft. 

Het scherm van de AGM X1 is uit de doos best aardig. De kleurtempratuur is met 7800K redelijk te noemen, het is nog ietsjes (te) blauw. Helaas is de kleurtemperatuur nog niet aan te passen in de software. Het contrast van het toestel is natuurlijk oneindig, gezien het een AMOLED scherm betreft. 

De helderheid is ook zoals we van AMOLED gewend zijn niet enorm hoog en blijft steken op 390 nits; dit is over het algemeen voldoende om ook op een zonnige dag het toestel nog af te kunnen lezen.

De kleurfout, en grijswaarde (3,79 DeltaE) zijn beiden prima, de kleuren blijven binnen het redelijke en de verschillen zijn dan met het oog (vrijwel) niet te zien. 

Al met al betreft het een prima scherm, het is alleen te hopen dat AGM met de update naar Android 7 ook de mogelijkheid geeft om het scherm naar eigen smaak aan te passen (kleurtemperatuur, verzadiging, etc). 

Camera

De AGM X1 heeft twee camera modules aan de achterkant van het toestel; beiden zijn 13 MP en zouden samen moeten zorgen voor foto's waarop je achteraf nog scherp kan stellen. Dit geeft je ook de mogelijkheid om bokeh aan je foto's toe te voegen. 

In de praktijk lijkt het redelijk te werken; door te kiezen waar je scherp wilt stellen maakt de telefoon een foto waarin deze de sensors combineert en stelt dan scherp. Hieronder zijn een aantal voorbeelen bijgevoegd. 

De camera APP werkt overigens erg goed en is simpel in te stellen, ik zou graag dergelijke camera software vaker zien op Chinese toestellen. 

AGM X1 camerainteraface 1

AGM X1 camerainteraface 2

AGM X1 camera landschapAGM X1 camera schapen

AGM X1 camera vlinders

AGM X1 camera bosje

AGM X1 camera macro 1

AGM X1 camera macro 2

AGM X1 camera schilderij 1

AGM X1 camera schilderij 3
Geen HDR

AGM X1 camera schilderij 3 hdr
Met HDR

AGM X1 camera donker geen licht
Foto donker

AGM X1 camera donker flits
Foto donker met flits

AGM X1 camera front camera
Front facing camera

De camera is zoals te zien niet geweldig, maar voldoet voor een snelle foto. Het achteraf focussen werkt afhankelijk van de compositie redelijk goed. Zoals te zien in onderstaand screenshot is het niet altijd perfect, maar in veel gevallen is de uitwerking heel aardig. 

AGM x1 focus