Telefoon: AGM X1 | Indrukwekkend debuut?

3. Bouwkwaliteit & uiterlijk

Bouwkwaliteit & uiterlijk

AGM X1 volume

AGM X1 achterkant 2

Het eerste dat opvalt wanneer je het toestel uit de doos haalt is de afmeting en het gewicht. De telefoon voelt zoals ik ondertussen gewend ben van rugged telefoons, lomp aan. Het toestel is dan ook niet voor iedereen geschikt met een gewicht van 200 gram en 8 cm breed. 

Het toestel valt goed in je hand, al merk je wel dat het toestel relatief dik is voor een hedendaags toestel. De rubber-achtige achterkant voelt prima aan en de ruitjesstructuur zorgt voor de nodige grip. 

Het toestel heeft aan de linkerzijde twee volume knoppen, deze zijn wanneer je het toestel in je hand hebt prima te bedienen. Ze klikken helaas wel relatief makkelijk, waardoor een enkele keer het volume al werd bediend terwijl de telefoon in mijn broek zat. De uitknop die aan de rechterkant van het toestel zit heeft dit probleem niet. 

Achterop het toestel zit de dubbel uitgevoerde 13 MP camera setup, deze dubbele camera moet zorgen voor het achteraf scherpstellen van de foto. Naast de camera zit een twee kleurige LED flash. Het toestel moet het doen met een enkele speaker die nog best aardig klinkt, maar deze zit op de achterkant van het toestel, waardoor deze helaas wordt gedempt wanneer het toestel plat op tafel ligt.

AGM X1 camera 2

AGM X1 achterkant 1

Vlak boven de aanknop zit een SIM slot, dit heeft plaats voor twee simkaarten of een enkele simkaart en een micro SD kaart. De micro SD zit evenals de Micro USB en 3.5mm aansluiting achter een rubberen klepje om de waterdichtheid te garanderen. Het is dan ook jammer om te moeten vermelden dat de optie voor draadloos laden ontbreekt; dit zou het openen van het klepje beperken, hierdoor is de waterdichtheid van het toestel langer gegarandeerd. 

Onder het scherm vinden we de multifunctionele 'home' knop. Deze knop is niet te klikken, maar doet naast home knop ook dienst als vingerafdrukscanner. De snelheid van de scanner is in orde, al verwacht ik dat de standaard implementatie binnen Android die in Android 7 zit het hele systeem nog wel iets kan verbeteren. 

Boven het scherm vinden we ook de front facing camera, een nabijheids- en lichtsensor en een notificatie LED, deze led is niet erg fel waardoor deze in de volle zon wat minder zichtbaar is. 

Verder zit het toestel stevig in elkaar; het is bij een beetje druk niet te flexen en er zijn geen extreme naden/kieren aanwezig, wel voelt het toestel minder valbestendig aan dan bijvoorbeeld de Blackview B6000. 

In de praktijk lijkt dit overigens mee te vallen. Een val van 2 meter hoogte op tegels overleeft het toestel zonder zichtbare schade. Ook een halfuurtje in een emmer en bloemenvaas waren geen probleem voor het toestel. 

AGM x1 Zwemles

AGM X1 sim 1 power

AGM X1 simkaart