Telefoon: AGM X1 | Indrukwekkend debuut?

AGM is een nieuw merk op de westerse smartphone markt. Binnen China zijn de toestellen al iets langer beschikbaar, maar nu wil het merk de wereld veroveren. Dit proberen ze met de AGM X1, een 5.5 inch rugged toestel.

AGM smartphone heeft naar eigen zeggen ruim 8 jaar ervaring met de ontwikkeling van telefoons. Het richt zich daarbij uitsluitend op val-, water- en stofbestendige (rugged) toestellen.

Een van deze toestellen is de AGM X1, dit is het eerste model van AGM dat ook binnen Europa (o.a via Amazon) te verkrijgen is. De verkoop in Europa betreft dan ook een speciale EU editie van het toestel, met onder andere ondersteuning voor de juiste 4G frequenties in Nederland, Europese lader en software zonder Chinese apps.

Onder de motorkap van het toestel vinden we een Snapdragon 617 processor van Quallcomm, dit is een midrange processor die we in Europa onder andere terug zien in de Cat S60, Motorola G4 en de HTC A9

Naast deze processor moet het toestel het stellen met 4GB RAM en 64GB opslaggeheugen. Dit alles kost in Europa 319 euro, dit is voor een Chinees toestel met deze processor stevig aan de prijs. Dit is deels te verklaren door de extra hoeveelheid opslag en RAM, en waterdichte/valbestendige behuizing tegenover de eerdergenoemde Motorlola en HTC. 

In deze review kijken we of de AGM X1 in de praktijk ook mee kan komen met de gevestigde merken. 

AGM X1 FP