CD: Starset - Vessels

Zo'n drie jaar na hun verrassende debuut met de plaat Transmissions is er eindelijk een nieuw album van de Amerikaanse band Starset verschenen. Met Vessels levert de band uit Columbus (Ohio) wederom een fijne schijf af boordevol alternatieve rock met een stevige dosis hard rock, space rock en metal.

Starset - Vessels

Starset werd in 2013 opgericht door de muzikale duizendpoot Dustin Bates die ook bekendheid geniet als zanger van de groep Downplay. Vooral in hun thuisland is de band erg populair wat ook wel te zien is aan de kijkcijfers van hun videoclip voor de track 'Monster' die in zo'n drie maanden al meer dan 2 miljoen keer werd bekeken. Bij het beluisteren van Vessels horen we een plaat die een behoorlijk stuk bombastischer is dan het debuutalbum Transmissions.

Waar we op het eerste album de nodige invloeden konden bespeuren van bands zoals Linkin Park, Breaking Benjamin, Skillet, 30 Seconds to Mars en Three Days Grace horen we op Vessels een kwartet aan het werk dat zich liet inspireren door onder meer Nine Inch Nails, Sigur Ros, 30 Seconds to Mars, Deftones en Breaking Benjamin. In dik 70 minuten komen er 15 tracks voorbij waarbij we alle uithoeken van de powerpop te horen krijgen, met als hoogtepunten het duistere 'The Order', het onvoorspelbare 'Starlight' en het uiterst catchy in het gehoor liggende 'Telepathic'.

Starset (Foto: Steve Gullick)
Starset (Foto: Steve Gullick)

Met hun tweede plaat Vessels bewijst Starset in elk geval dat ze geen eendagsvlieg zijn. Ben je wel een liefhebber van de hierboven genoemde artiesten dan is de kans zeer aanwezig dat je deze bruisende schijf van Starset ook wel kunt waarderen.