Review telefoon: Elephone S7

5. Camera

Camera: 

De camera in de Elephone S7 is een Omnivision OV13850 PureCel sensor met een diafragma van f2.2. Op papier is het een redelijke camera, maar zeker niet iets waar we hele bijzondere prestaties van moeten verwachten. 

Het scherpstellen van de camera gaat prima, ook in mindere omstandigheden zijn de problemen met de snelheid van het focussen beperkt. Iets dat we bij goedkopere camera's nog wel eens tegenkomen. 

De plaatjes zelf zijn zoals verwacht, niet geweldig. Maar in de regel goed genoeg voor de gemiddelde whatsapp-foto. Er missen vooral in moeilijkere omstandigheden details. 

Elephone s7 Camera bus

Elephone s7 Camera plant focus

Elephone s7 Camera close up

Elephone s7 Camera riet

Elephone s7 Camera plant bevroren

Elephone s7 Camera lucht helder

Elephone s7 Camera land grijs

Elephone s7 Camera vogel

Foto met een grauwe omgeving en tegenlicht van de zon door de mist waardoor de camera het moeilijk heeft. Vooral de juiste exposure heeft in dit soort omstandigheden wat hulp nodig. 

Elephone s7 Camera vlinder

Foto binnen zonder en met flits. Zoals te zien en te verwachten is er wat ruis aanwezig. De snelheid van de sensor in deze (donkere) situaties valt alles mee, hij perst uit de lampjes nog dusdanig veel licht dat het op de foto helderder is dan voor het oog. Daarnaast is de exposure nog zo beperkt dat niet iedere foto enorm bewogen is.  

Elephone s7 Camera  binnen

Elephone s7 Camera binnen flits

Al met al lijkt de camera in de S7 redelijk te presteren. Het is niets bijzonders, maar dat verwachten ondertussen dan ook niet in de prijsklasse van 200 euro. Zeker niet bij Chinese toestellen. 

Elephone s7 Camera front

De front camera is matig, zoals te zien is de focus niet goed. Als je de camera iets dichter bij het gezicht houdt is het beter, maar het lijkt mij geinterpoleerd. De camera doet het in lagere lichtomstandigheden overigens nog redelijk goed, al is de sensor dan wel merkbaar trager.