Review telefoon: Elephone S7

4. Scherm

Scherm

Het scherm van de Elephone S7 is een 5.5 inch scherm van JDI. Het scherm heeft een dunne rand, deze rand zit verwerkt onder gebold glas aan de zijkant van het toestel. Het scherm is niet gebogen maar het gebolde glas moet er voor zorgen dat het scherm edge lijkt.

Zelf ben ik niet zo'n fan van deze afgeronde randen, maar het ziet er wel mooi uit. 

Elephone s7 usb


Uit de doos

De kleurtempratuur van de Elephone S7 is direct uit de doos verre van perfect. De meting met de color meter geeft een waarde van 9848 kelvin. Je ziet dan ook direct aan het scherm dat de kleuren erg blauw zijn. 

Het contrast is 800:1, dit is niet erg hoog. En vergelijkbaar met de Vernee Apollo lite die we eerder hebben gereviewd. Het is jammer om te zien dat Elephone in een toestel van deze prijs niet een iets beter scherm heeft gekozen. 

De maximale helderheid is met 400 candella nits oké, maar niets bijzonders. Het toestel is buiten dan ook redelijk af te lezen. 

Calibratie

Na het aanpassen van de kleurtempratuur via het menu -> display -> Miravision -> color temprature en deze op de laagst mogelijke stand te zetten krijg je een waarde van ongeveer 7500 kelvin, dit is nog steeds wat aan de hoge kant maar wel aceptabel. 

Wanneer we na het aanpassen van de kleurtempratuur de grijswaarden van het scherm meten komen we op een Delta E van 4.4, een score die voor een mid-range toestel prima te noemen is. Wat daarbij vooral opvalt is dat de groen en blauw prima aanwezig zijn maar dat rood wat achterblijft. 

Elephone adverteerd ook met een blue light filter, dit is een filter die net als Lux en andere vergelijkbare technieken de blauwe kleuren verminderd waardoor het scherm rustiger aan je ogen is. Het bijstellen doet vrijwel het zelfde als het aanpassen van de kleurtempratuur van hierboven. 

Wanneer het blue light filter aanstaat kan je dicht in de buurt van de ideale 6500 kelvin komen, wel valt op dat wanneer je het blauw zo ver laat vallen het scherm zichtbaar minder contrast heeft en iets een groene tint krijgt. 

Al met al is het scherm van de Elephone S7 weinig bijzonders, maar doet het ook niet echt onder voor toestellen in deze prijsklasse.