Review telefoon: Elephone S7

3. Bouwkwaliteit & uiterlijk

Bouwkwaliteit & uiterlijk:

Het eerste dat opvalt aan het toestel wanneer je dit uit de doos haalt is de achterkant. De (in ons geval) blauwe achterkant ziet er door de weerspiegeling goed uit. De achterkant van het toestel heeft een sperciale folie achter het glas. Deze achterkant maakt ieder toestel uniek omdat de blauwe lijnen en reflecties van de achterkant bij geen enkel toestel het zelfde zijn. 

Het is wat mij betreft iets dat het toestel uniek maakt, en er goed uitziet. Het is dus zonde om het toestel in een dicht hoesje te stoppen. Gelukkig is het effect wel door de meegeleverde case te zien. Al is het effect dan wel een stukje minder duidelijk. 

Helaas is het hoesje geen overbodige luxe, op het internet zijn diverse problemen te vinden met krassen op de achterkant van de S7. Ook onze review unit heeft al kleine krasjes, ondanks dat deze altijd in de meegeleverde case zat. 

Elephone s7 achterkant links

Elephone s7 achterkant rechts

Elephone s7 camera

Links achter op het toestel vinden we de 13 MP camera, met daarnaast een enkele LED flash. De camera steekt minimaal uit. Ik zie ze liever verzonken in de behuizing. Maar de verhoging is niet dusdanig hoog dat het toestel wiebelig is wanneer dit vlak op de tafel ligt. 

De linkerzijde van het toestel bevat het SIM slot. Hierin kunnen 2 micro SIM kaartjes of 1 micro SIM en een micro SD. Aan de andere kant van het toestel bevinden zich de knoppen voor het volume en de aan/uit knop, de knoppen zitten netjes in de behuizing, ratelen niet en reageren goed.

Elephone s7 sim

Elephone s7 volume

Elephone s7 front

Onder het toestel vinden we de multifunctionele 'home' knop. Deze knop is vergelijkbaar met het systeem dat we eerder ook op de Elephone P9000 tegen zijn gekomen. De knop is alles in één; zo werkt deze als home-, return- en multitask-knop. 

Een enkele klik op de knop brengt je naar het homescreen, het lang indrukken van de knop roept het multitask-menu op. Een zachte touch (niet indrukken) is een terug-actie die je naar de voorgaande pagina brengt. 

Daarnaast doet de 'home' knop ook dienst als vingerafdrukscanner, door je vinger er kort op te leggen ontgrendelt het scherm. Het indrukken van de knop om te ontgrendelen is niet nodig; er op rusten van je vinger is voldoende. 

De knop werkt oké, en blijft niet steken zoals we eerder wel eens zijn tegen gekomen bij vergelijkbare (goedkopere) toestellen. De knop voelt wel iets minder aan dan het scherm zelf maar werkt nog steeds goed. 

Op de vingerafdrukscanner die in de knop zit is ook niet veel aan te merken; het toestel ontgrendelt niet minder dan andere toestellen in de zelfde prijsklasse (of daarboven). 

Elephone s7 usb

Elephone s7 3.5mm

Onder aan het toestel zit een enkele mono speaker, over de speaker is nog wel wat aan te merken. Het geluid is matig, vooral lage tonen ontbreken en het klinkt een beetje blikkerig. Er zijn toestellen die het slechter doen, maar ook zeker een hele rits die beter geluid produceren. 

Over de microfoon, die onder de linker gaatjes zit, is weinig aan te merken. Hij pakt het geluid goed op. De earspeaker boven aan het toestel werkt goed, en geeft voldoende volume om ook op minder rustige plaatsen de tegenpartij nog te kunnen verstaan. 

Het toestel heeft onderaan het toestel nog een micro USB aansluiting, dit is wat mij betreft een gemiste kans. Zeker omdat we hebben gezien dat Elephone de stap naar USB C met de P9000 al had gemaakt.

Op de 3.5mm jack is nog wel wat aan te merken. Een aantal oordopjes die ik heb zitten niet helemaal lekker in de jack, hierdoor schieten ze af en toe (half) uit de jack waardoor je muziek stopt of je alleen nog mono geluid hebt. 

Boven het scherm vinden we ook de font facing camera, een nabijheids- en lichtsensor en een notificatie LED, deze led is niet erg fel waardoor deze in de volle zon bijna niet zichtbaar is. Daarnaast is de LED beperkt en kan deze alleen rood of groen weergeven. 

Verder zit het toestel stevig in elkaar; het is bij een beetje druk niet te flexen en er zijn geen extreme naden/kieren aanwezig. Het is jammer dat Elephone niet gebruik heeft gemaakt van wat krasvaster glas op de achterkant in plaats van de huidige oplossing.