Rolling Stones - Havana Moon

25 maart 2016 is een dag die veel Cubanen nooit meer zullen vergeten. Het was namelijk de dag waarop voor de allereerste keer sinds de revolutie van 1959 een grote rockband naar het eiland kwam om een concert te geven. Niemand minder dan de legendarische Rolling Stones kregen de eer om als eerste band ooit in de Cubaanse hoofdstad te mogen spelen en dat resulteerde in een explosief dik 2 uur durend concert voor een publiek van zo'n 1,2 miljoen man publiek. Van het concert werden opnames gemaakt door regisseur Paul Dugdale die nu te zien zijn in de concertfilm Havana Moon.

Rolling Stones - Havana Moon

Havana Moon is een concertfilm geworden die dezelfde sfeer ademt als de beroemde concertregistraties uit de zeventiger jaren zoals Woodstock, The Last Waltz en The Song Remains The Same. Zo opent de film met beelden van de aankomst van The Rolling Stones op het vliegveld van Havana en zien we in flitsen ook voorbijkomen hoe de bevolking van Cuba zich klaarmaakt voor hun allereerste kennismaking met de Britse rockband.

Rolling Stones - Havana Moon 1

Bij het concert in Havana wordt een set gespeeld die we alleen maar kunnen omschrijven als een reis door de tijd, wat op zich natuurlijk niet zo vreemd is als je beseft dat de mannen kunnen putten uit een oeuvre van meer dan vijftig jaar. Zo horen we megahits voorbijkomen zoals 'Paint It Black', '(I Can’t Get No) Satisfaction', 'Sympathy For The Devil', ' Honky Tonk Women' en 'Angie', maar is er ruimte voor de wat minder bekende tracks zoals 'Out of Control' en 'You Got the Silver'. Naast de 13 tracks van het reguliere concert bevat de dvd van Havana Moon als bonus een vijftal extra liedjes, waaronder zeer imponerende uitvoeringen van 'Before They Make Me Run' en 'Miss You'.

Rolling Stones - Havana Moon 2

Begin volgende maand zal er een nieuwe plaat van The Rolling Stones in de platenwinkels verschijnen maar tot die tijd zullen fans van de band zich prima weten te vermaken met deze concertverfilming die we gerust in één adem durven te noemen met de hierboven al genoemde pop documentaires. Om de wijze woorden van de heer Jagger nog maar eens aan te halen: "It’s Only Rock ‘N’ Roll (But I Like It)".

Rolling Stones - Havana Moon 3