WRC 6

Met de hype die rond de F1 hangt op dit moment is rally rijden helemaal een ondergeschoven kindje. Dat terwijl dit misschien wel een van de spectaculairste autosporten is. De games zijn echter al een paar jaar van prima niveau, maar toch echt voor de fans die van de sport houden.

Het vorige deel had veel kritiek te verduren. Grafisch liep het ver achter en ook qua bugs liep het allemaal niet goed. Ondanks dit alles was de game best aardig, maar niet wat je verwacht van een game voor deze generatie consoles. Met WRC 6 krijgen ze een nieuwe kans. Helaas is ook dit weer niet goed. Grafisch valt de game nog steeds buiten de boot en dat is jammer, want als je zorgt voor grafisch meer spektakel zal je ook buiten de kleine markt van fans meer mensen aantrekken die het spel zullen kopen. Een heleboel mensen kijken op de eerste plaats nou eenmaal naar hoe iets er uitziet en daarna pas naar gameplay. Is het dan hetzelfde als vorig jaar? Nee, dat niet, maar het is gewoon nog niet waar het moet zijn.

WRC 6

Je begint met een soort tutorial waarbij je na afloop ingedeeld wordt op basis van jouw niveau. Tot mijn verbazing deed ik het nog best aardig, maar werd gewoon weggezet als beginner. Helaas je bent een noob en moet nog meer oefenen. Daarna begint het echte werk en kun je kiezen uit arcade modus of de meer simulatie-achtige modus. Deze laatste vereist aardig wat skills en je moet hier handmatig schakelen. Verwacht geen Dirt Rally-simulatie, maar iets makkelijkers. Het grote voordeel hiervan is dat het makkelijker is om in te stappen in de game. Het is nog steeds goed te doen voor mensen die uitdaging zoeken. Je merkt gewoon dat rally rijden anders is dan andere games en dat je binnen no-time van de baan af bent gevlogen.

WRC 6

Na wat oefenpotjes besloot ik om aan de carrière-modus te gaan beginnen. Dit is waar het allemaal om draait in dit spel en het ziet er goed uit. Je start in de laagste klasse om je vervolgens  op te werken naar de hoogste. Je tekent een contract bij een team en moet bepaalde doelstellingen zien te halen. Het grote nadeel vond ik wel dat naarmate ik een race of 10 gedaan had het eigenlijk heel simpel was en ik toch echt geen doorgewinterde race-game-fanaat ben. Nadat ik de moeilijkheidsgraad wat omhoog geschroefd heb merk ik gelijk verschil. Je moet dus goed kijken op welke setting je dit gezet hebt na je tutorial want het wordt ineens een stuk leuker.

Ander puntje wat mij heel erg opviel waren de smalle wegen en de vreemde kleine obstakels die je soms over het hoofd ziet. Hierdoor ramde ik ineens vol op een klein bosje dat aankwam als een betonnen muur. Dat zijn de kleine dingen in dit spel die jammer zijn en waar ze echt beter naar moeten kijken. Andere leuke optie is split screen. Samen met een vriend op de bank even een race doen is een leuke toevoeging op het geheel.

WRC 6

Al bij al heb ik een beetje gemengde gevoelens bij WRC 6. Aan de ene kant heb ik mij best vermaakt en heb ik echt mijn best moeten doen om de eindstreep te halen, maar om nou te zeggen dat ik iedere dag met veel plezier weer begon om dit te spelen: nee. Het is voor de diehard fans ook niet de race-simulator die ze verwachten, maar door aanwezigheid van de officiële licentie en de wat meer arcade-achtige race-stijl misschien toch wel leuk om een keer mee aan de slag te gaan. Daarbij is het grafisch nog steeds niet wat het moet zijn en spelen de kleine bugs ook niet mee met het geheel. Een voldoende, maar er had hier meer in gezeten.

Pluspunten
Minpunten
  • Officiële licentie
  • Goede sfeer
  • Grafisch ondermaats
  • Niet heel moeilijk
Verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Gespeeld op PlayStation 4.