CD: The Apocalypse Blues Revue - The Apocalypse Blues Revue

Eind vorige maand verscheen het titelloze debuutalbum van de Amerikaanse band The Apocalypse Blues Revue. De band, die werd opgericht door Shannon Larkin en Tony Rombola (die we ook kennen als respectievelijk de drummer en gitarist van de heavy metal band Godsmack), maakt muziek die de bandnaam zeker eer aandoet.

The Apocalypse Blues Revue - The Apocalypse Blues Revue

Samen met zanger Ray Cerbone en bassist Brian Carpenter doken de mannen in februari van dit jaar samen met producer Dave Fortman de Vibe Recording Studio in om aldaar in slechts negen dagen een twaalftal bruisende tracks op de gevoelige band vast te leggen. Het resulteerde in een zeer diverse plaat waarop alle uithoeken van het bluesgenre worden bezocht. The Apocalypse Blues Revue is een band bestaande uit mannen met een grote voorliefde voor traditionele blues, die echter ook niet schromen om daar iets eigenzinnigs van te maken.

The Apocalypse Blues Revue
The Apocalypse Blues Revue

Met de openingstrack 'Evil Is As Evil Does' wordt meteen de toon gezet voor een heerlijk duister blues album. Zo wordt er een melomaan gevecht uitgevochten met de duivel in het nogal Brits aandoende 'Devil Plays A Strat', horen we de voorliefde van Shannon Larkin in het rockende 'Whiskey In My Coffee', het Hendrixiaans groovende 'Work In Progress' en is de geest van Muddy Water zeer duidelijk aanwezig in het bezielende 'Junkie Hell'. Daarnaast kent de plaat ook meer ingetogen momenten zoals het akoestische 'Blue Cross', een aangenaam stuk Mississippi-blues van de bovenste plank, dat ook nog eens verwijst naar de vorige bandnaam van dit gezelschap.

The Apocalypse Blues Revue 1
The Apocalypse Blues Revue

Alsof dit al niet indrukwekkend genoeg is voegt de groep er dan als bonustrack ook nog eens een zeer imponerende uitvoering van 'When The Music's Over' van The Doors aan toe in een versie die absoluut niet minder is dan het origineel. Al met al kunnen we dus concluderen dat The Apocalypse Blues Revue met deze schijf een droomstart heeft gemaakt en dat dit alleen maar veel moois kan betekenen voor de toekomst. Een ware musthave voor liefhebbers van rauwe harde moderne blues met een traditionele touch.