CD: Meshiaak - Alliance Of Thieves

Meshiaak is een band uit het Australische Melbourne die in 2014 werd opgericht door zanger en gitarist Danny Cammilleri (ex-4Arm), gitarist Dean Wells (Teramaze), bassist Nick Walker (Bane of Bedlam) en drummer John Dette (onder meer ex-Testament, ex-Heathen (live), ex-Iced Earth (live), ex-Slayer (live). Mannen met elk een behoorlijk stuk ervaring en dat is dan ook goed te horen op hun explosieve debuutalbum Alliance Of Thieves, dat werd opgenomen in Green Day's Jingletown Recording Studios in Oakland in Californië.

Meshiaak - Alliance Of Thieves

Met Alliance Of Thieves levert Meshiaak, wiens naam trouwens het Hebreeuwse woord voor messias is, een zeer veelzijdig album af. Zo horen we bij 'Drowning, Fading, Falling' en 'Death Of An Anthem' de nodige invloeden van snarenplukker Dean Wells, die met zijn band Teramaze ook altijd garant staat voor bombastische progressieve metal. 'Maniacal' daartegen is een track waar het onnavolgbare drumwerk van John Dette de hoofdrol speelt en bij 'It Burns At Both Ends' moeten we wel een beetje denken aan het werk uit de vroege jaren van Metallica.

Meshiaak
Meshiaak

Met Alliance Of Thieves heeft Meshiaak een debuut gemaakt die we nu al gerust in één adem durven te noemen met de platen Kill 'Em All van Metallica, South Of Heaven van Slayer, Spreading The Disease van Anthrax en Rust In Piece van Megadeth. Een uiterst gelaagde plaat die bij elke luisterbeurt meer prijsgeeft van zijn toch best wel enorm complexe structuren, waarmee het een schijf is die je met veel plezier vaker in je speler duwt als je tenminste een liefhebber bent van authentieke thrash metal.

Meshiaak 1
Meshiaak