CD: Descendents - Hypercaffium Spazzinate

We hebben er zo'n 12 jaar op moeten wachten maar het was absoluut de moeite waard. Er is namelijk een nieuwe plaat uit van de legendarische Amerikaanse surfpunkband Descendents. In tegenstelling tot de slappe hap waarmee Good Charlotte een doorstart dacht te kunnen maken is Descendents een band die haar vertrouwde ouderwetse geluid trouw is gebleven en zodoende durven we dan ook gerust te stellen dat ze met Hypercaffium Spazzinate één van de beste punkalbums van dit jaar hebben uitgebracht.

Descendents - Hypercaffium Spazzinate

Hypercaffium Spazzinate is het zevende studioalbum van de band die in 1977 werd opgericht in Manhattan Beach, Californië. Op de plaat zingt de band op hun kenmerkende wijze over de verschijnselen die je ervaart als je een dagje ouder wordt. Zo schreef bassist Karl Alvarez het openingsnummer 'Feel This' na het overlijden van zijn moeder, waarschuwt de band voor de kwalijke gevolgen van teveel fastfood in 'No Fat Burger' en horen we zanger Milo Aukerman in 'Smile' en 'Comeback Kid' over de kwalen waar drummer Bill Stevenson in de afgelopen jaren mee te maken kreeg.

I wanna feel this.
Gotta have to bear witness.
Gonna take pain straight the way I found it.
I gotta feel this.
So I can kick this sickness.
The only way to get my mind around it.
(uit: 'Feel This')

Descendents
Descendents

In net iets meer dan een half uur jaagt Descendents er zo'n 16 spetterende punktracks doorheen waarbij we dan ook regelmatig aan de betere punkrock uit de tachtiger jaren moeten denken. Naast het reguliere album is er ook een editie verschenen waarbij we als extraatje de Spazzhazard EP (Bonus Elements) aantreffen met een vijftal tracks.

Once I saw it with my own eyes, everything started shifting gears.
I listened to the true sounds of adolescence and had no fear.
Just an alley cat, looking for some skank in the danger zone.
And if I had one more minute, man, this is the last thing I wanna hear.
(uit: 'Full Circle')

Ook vinylofielen kunnen hun lol op met Hypercaffium Spazzinate aangezien de plaat op maar liefst tien verschillende kleuren vinyl is uitgebracht. Ben je dus wel een fan van authentieke punkmuziek in de stijl van bands zoals All, Husker Du en Bad Religion dan mag dit pareltje zeker niet in je collectie ontbreken. Descendents hebben in elk geval de lat voor de beste punkplaat van 2016 verdomd hoog gelegd met deze zeer uitmuntende plaat!