Blu-ray: London Has Fallen

Eerder dit jaar stormde London has Fallen de bioscopen in. De film is nu verkrijgbaar op blu-ray om ook hier lekker te knallen in je eigen home cinema. Of is een digitale versie ook voldoende?

In dit vervolg zijn alle leiders van de wereld bijeen in Londen voor de begrafenis van de Prime Minister van Engeland. Een officiële gebeurtenis met veel beveiliging. Toch weet een groep terroristen door te breken. Hun doel? Alle leiders van de wereld doden. En de terroristen komen, met wat hulp van de politie en andere hooggeplaatste officieren, een heel eind. Maar de president van de Verenigde Staten weet te ontstnappen met hulp van Mike Banning (Gerard Butler). De terroristen geven niet op en openen een klopjacht door heel Londen, terwijl Mike de president moet beschermen.

London Has Fallen chaos and destruction

In een eerdere review schreven we het volgende over de film: De actie is verder wat zoetjes en nergens echt tof. De film heeft een tekort aan actiescènes die echt blijven hangen. Ook het spektakel dat in de trailer wordt getoond, is enkel het begin van de film: het grootste deel van de film is een klopjacht die voornamelijk in donkere zijstraten of onder de grond wordt uitgevochten. Aaron Eckhart krijgt als president Asher erg weinig te doen, terwijl Butler als Mike alleen nodeloos gewelddadig is. Het spreekt voor zijn karakter maar in een dergelijke situatie moet iemand in zijn functie ook professioneel blijven.

De blu-ray is verder prima uitgevoerd. De film staat in de juiste beeldverhouding en de soundtrack wordt gevoed door een DTS-HD MA track. Deze 5.1 track doet je home cinema systeem trillen op zijn grondvesten en dat is weleens lekker. Nodig wel vooraf de buren uit, of als je mazzel hebt, in mijn geval waren ze nog lekker op vakantie wat ook meewerkt. De blu-ray wordt echter kaal opgeleverd. Geen menu, geen extra's, enkel een paar trailers bij het starten van de disc.

Prima verstand op nul-film maar de herkijkwaarde is 0. Ik denk dat het eerder een huurtje zal worden. Aangezien er geen videotheken meer zijn, kijk ook eens op de digitale verhuurkanalen. De lekkere soundtrack zal je dan waarschijnlijk moeten opgeven.